Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.07.2003, 15:17
µmmed

µmmed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 73
293 Teşekkür 129 Mesaja aldı
Alıntı:
Original geschrieben von easy-din

Icma ise bizim gibi bir Müslümana (=Müctehid olmayan bir Müslümana) -Ayet ve Hadis gibi- BAGLAYICIDIR!

Yani "yapilabilinir" denene uymak, "yapilamaz" denilenden de uzaklasmak gerekir.
as abi

Nicin dogru degil abi?.Bunu yazdiginda dogru oldugunu insaAllah ayet ve hadisler ile aciklamaya calisacagim ama nicin dogru degil?

Konu cok değişik bir boyut kazandi ki yukarida yazmis oldugun sözde eminsin degilmi abi

Yani simdi bir cok alim veya dünyanin bir cok Alimi bir araya gelsede iclerinden brisi rüya ile ictihad etse ve digerleride tasdiklese.

O rüyaya inanmak Müslüman a farz mi olur?.Konu rüya degil elbette ama yapilan bir ictihad varki yukaridaki yazida Haramdir deseler yazmistim sadece Haramdir ki bunu sahsen ben kabul edemem abi.

Nicin kabul edemedigimin nedeni ise Islam dini akli degil naklidir.Lakin Cennet Cehennem akil ile aciklanamaz buna inanmak gereklidir.Ama bir cok konu varki Nas lar ile sabittir Yani kisaca şunu demek istemekteyim.Allah c.c ayetleri kuran i kerimde haram dedigi haramdir nicin haramini aramam.

Lakin müctehidlerin yapmis oldugu ictihadlar ise cok değişiktir.Bu insanlar havadan veya sudan ictihad etmeyeceklerine inanmaktayimki bu kisilerin de bakacaklari kaynaklar mevcut.Yalniz yer ve mekan a göre Fetvalar verilmis olabilir ama yukarida bir haramdan söz ediliyor ki bunun şakasi kesinlikle olmaz.

Veya benim bilmedigim bir konu var Hadis veya Ayet varmidir buna benzer Alimler ictihad ettikleri vakit sizlerki onlara uymak ile yükümlüsünüz ve hüküm onlarada aitdir diye?.

Ictihadlar da cikan Fetvalarin yer ve zaman hatta ve hatta mekan a göre verildigini hepimiz biliriz ki bir kisi o mekanda olmaz ise ve ictihadi veya çikmis olan bir hükme mi desem ki hüküm degildir sonuc itibari ile uymaz ise bu insan günaha girmezmi buda islam dinin evrensel olmadiginin yazisinin altini cizmezmi?