Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.06.2008, 15:10
beyazdilekçe

beyazdilekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 122
56 Teşekkür 39 Mesaja aldı
İNGİLİZ CASUSUNUN İTİRAFLAR ..M.Sıddık GÜMÜŞ Kitabından alıntı..

Kitap uzunca anlatıldığı için kısaca aktarmaya çalışıcam

İngiliz Casusu Irak seferinde..

Kitapta önce Şiii ve sünni hakkında açıklamalar yer alıyor daha sonra Irakta İngiliz casus Necdli Muhammed adlı şahıs la tanıştığını ve Bu şahısın Kuran ve sünneti anlamada nefsine uyduğunu ve kendi zamanındaki alimler ve Ebu Bekir ,Ömer gibi sahebe büyüklerinin görüşlerini hiçe saydığını görmüş..Necdili Muhammed (Peygamber" Ben size Kuranı ve sünneti bıraktım demişti"..Ben size Kuranı,sünneti ve sahabe ve mezhep alimlerini bıraktım dememiştir. şeklinde görüşüyle alimlerle tartışmalara giren bir şahısmış..
Daha sonra İngiliz casus Necdili Muhammed bin Abdulvehhab ile çok yakın bir arkadaşlık kuruyor ve daima onu övüyor ve bu adamı nefsine uydurarak yalan yanlış şeyleri kafasına sokarak ve tüm ibadetlerini bıraktırıp haşa kendini peygamber derecesinde görme durumuna kadar getiriyor..Kitabın devamındada İngiliz casus şöyle bir rüya uyduruyor..(Dün gece Peygamberimizi rüyada gördüm.Bir kürside oturuyordu.Etrafında hiç tanımadığım alimler vardı.Siz girdiniz .Yüzünüz nur gibi parlıyordu.Peygamberin yanına vardığınızda,Peygamber yerinden kalktı ve her iki gözünüzün arasını öptü.Ve sen benim adaşım ,ilmimin varisisin ,din ve dünya işlerinde benim vekilimsin dedi.Sen dedinki Ya Rasulallah! ben ilimimi insanlara açıklamakdan korkuyorum!Peygamber cevaben sen en büyüksün,hiç korkma dedi.)

İngiliz casus kitapta bu rüyadan sonra sevinen Necdli Muhammdin yeni bir mezhep kurduğunu söylüyor.
Necdili Muhammedin vahhabbiliği kurduğunun ve onun düşüncelerinin aynısı bir mezhep olduğu kitapta yazıyor.

(Aşağıda vahhabilik hakkında bilgiler bulunmaktadır.)

Vahhabiler kendilerinden olmayan müslimanlara müşrik dediler
Hepsinin tekrar hac yapmaları lazımdır 600 seneden beri bütün dedeleri gibi bunlarda kafirdir dediler
Vahhabi dinini kabul etmeyenleri öldürdüler,mallarını ganimet olarak yağma ettiler
Muhammed (s.a.v)çirkin şeyler söylediler
Fıkıh,tefsir ve hadis kitaplarını yaktılar
Kuranı Kerimi kendi düşüncelerine göre yanlış tefsir ettiler
Müslümanları aldatmak için Hanbeli mezhebinden olduklarını söylediler

Vahhabi dininin esası ondur.

1.Allah maddi bir varlıkdır.Eli yüzü ve ciheti vardır diyorlar(haşa)
2.Kuranı Kerime kendi anladıkları gibi mana vermektedirler.
3.Eshabı Kiramın bildirdiği şeyleri inkar etmektedirler.
4.Alimlerin bildirdiklerini inkar etmektedirler.
5.Dört mezhepten birini taklit eden kafir olur diyorlar.
6.Vahhabi olmayanlar kafirdir diyorlar.
7.Peygamberi,evliyayı vesile yaparak dua eden kafir olur diyorlar.
8.Peygamberin ve evliyaların mezarlarını ziyaret etmek haramdır diyorlar.
9.Allah dan başkası ile yemin eden müşrik olur diyorlar.
10.Allah dan başkası için nezr yapan ve evliyanın kabri yanında hayvan kesen müşrik olur diyorlar