840 Teşekkür 414 Mesaja aldı
| | Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız BeytullaH | | | | | | Delikan forum Forum Kardeşleri Burada size Kur'an-ı Kerimden bir anket tarzında soru sorulacak... SİZİ KUR'AN-I KERİM'DE EN ÇOK ETKİLEYEN SURE HANGİSİ VE SEBEBİ NEDİR? Tabii hepsi aynı derecede önemli ama en çok dikkat çeken sureler olmuştur muhakkak... İlk ben cevap vereyim ne dersiniz? tabi yine klasik olucak ama malüm . beni en çok etkileyen sure Rahman Suresi dir nedeni ise özellikle ardı ardında tekrarlanan ayet-i kerime "Febi eyyi ala-i rabbiküma tükezziban"(Rabbinizin hangi nimetini yalanlayabilirsiniz) Sana inananda rızklanır... inanmayanda.Sorarsın 'febi eyyi ala-i rabbiküma tükezziban. Haşa!!! biler Haşa !!! ne mümkün senin nimetlerin hiç yalanlanabilir mi? Gün gibi aşikardır...Gizli ve saklı olan her şey Seni işaret eder.Seni gösterir... Seni takdis eder.. tenzih eder...SUBHANALLAH der tesbih eder... La ilahe İLLALLAH der tevhid eder... ALLAHU ekber der şahadet eder...Selatü selam der salavat eder...Bu nimetlerin sahibi Odur der. Ancak seni bilmeyenler göremez, görsede bilemez, bilse de tanımaz yalan der. Seni bilmeyen ne bilirki... ...Alimim diyen cahildir...Halimim diyen zalimdir... ...Zenginim diyen fakirdir. Kalmıştır nefsinin zindanlarında hapis, saltanatlar içinden kibirlenip durur. Zavallıdır, çaresizdir, gariptir...Bilmezler ki senin ikramındır her nimet.Her ikramda senin CELAL’indendir. ZÜLCELALİVELİKRAM olan sensin.Sorsan onlara derki;Ben çalıştım, ben kazandım bu zenginlik benim der. EVVEL de Sen "AHİR" de Sen, ZAHİR de Sen, BATIN da sen bu zenginligin VARİS ide sen BAKİ kalacak yine sensin YARABBİ | | | | |
bu şekilde istedim manası etkileyen yönleri okunması gibi (f) |
| | FORUMA İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var. İSTİYORUZ ! İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var. tıkla gör neymiş |
| |