Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.06.2008, 14:07
Omar_Muhtar
Yenilgi Yenilgi Büyümek

Omar_Muhtar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 16
45 Teşekkür 36 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız Ninja-Kedi
Mesajı göster
Bismillah...

Sultan, Mecnunu çöllere düşüren Leyla'yı merak etmiş. Leylanın bulunup getirilmesi üzerine emir vermiş. Ülkenin her tarafı taranır. Ve Leyla bulunup padişahın huzuruna getirilir. Padişah,Leylaya bakar ve şaşırır. Zira haremindeki en çirkin cariye Leyladan daha güzeldir. Şaşkın bir halde Mecnuna döner:

- Seni aşkından çöllere düşüren bu kadın mı?

Mecnun:

- Sultanım, Leyladaki güzelliği görmek için ona Mecnun gözüyle bakmak gerekir.

Velhasılı, Mecnuni bakışlara Leyladaki nakısiyetleri izah abesle iştigaldir. Böyle bir abesle iştigal babında şunlar yazılabilir....

Azizim...Önce Necmeddin Bey'in ulum-u diniyyeye ve fünun-u medeniyyeye vakıf olduğunu iddia ettiniz..Ki bu iddianız üzere muhabbette cünun noktasında olduğunuzu fark edip sükut ettik....Şimdi de Mehdiyet iddiasındasınız....

Birinci Nokta: Necmeddin Bey ulum-u diniyyeye vakıf değildir.

Necmeddin Bey'e "hoca" denilmesinin sebebi ulum-u diniyyeye vukufiyetinden değil akademik kariyeri nedeniyledir. Kendisi merhum Mehmed Zahid Kotku hzlerine bağlıydı.Fıkıh,kelam,hadis,siyer,usül vs ulum-u diniyyeye ait bir tedrisi ve tahsili yoktur.Bir kişinin ulum-u diniyyeye vakıf olduğunu ifade etmek ulum-u diniyyede o kişinin üstünde olmayı gerektirir.Ulum-u diniyyeye vakıf olduğunu iddia ederken,Necmeddin Bey'in hangi fıkhi kelamlarını,yazılarını,ifadelerini alıp fıkıh usulünce değerlendirip te fıkha vakıf olduğu hükmüne vardınız? Kelam konusunda Necmeddin Bey'in hangi sözlerini hangi yazılarını değerlendirip Kelama vakıf olduğu hükmüne vardınız.Keza, siyer,tefsir,hadis,usül...Necmeddin Bey,Arapça dahi bilmemektedir. Meşhur Libya gezisi sırasındaki tercümanı Sakaryadan el-Ezher mezunu bir tanıdıktı.Arapça dahi bilmeyen birisi ulum-u diniyyeye nasıl vakıf olabilir?

İkinci Nokta: Necmeddin Bey fünun-u medeniyyeye vakıf değildir.

Değil Necmeddin Bey, Hz Peygamber dahi buna vakıf değildi. Bu hükme nasıl vardınız. Necmeddin Bey'in ihtisası makine üzerinedir. Ve bu konuda başarılıdır da.Fakat diğer fünun-u medeniyyeye ait vukufiyeti nereden gelmektedir. Mesela Necmeddin Bey'in hangi yazılarını hangi beyanlarını değerlendirdinzide tıbba vakıf olduğu hükmüne vardınız. Astronomiye dair, botanike dair,ziraate dair,bilgisayar dair hangi ifadelerini incelediniz de bütün fünun-u medeniyyeye vakıf olduğu hükmüne vardınız. Oysa ki denildiği gibi Hz.Peygamber dahi böyle bir özelliğe sahip değildi. Hurma ağaçları aşılanmadığında verim düşünce "Bildiğiniz gibi yapın" demiştir. Ziraate ait "aşılama" tekniğinin verimi artırıcı olduğunu bilmiyordu. Zira o bir insandı.Allah bildirmemişse bildikleri sınırlı idi. Ziraat bildiği uğraştığı bir dal değildi. Hz.Peygamberin dahi sahip olmadığı bir özelliğe kim sahip olabilir?

Hülasa bir kişi,hocası,şeyhi için "bütün ulum-u diniyyeye ve fünun-u medeniyyeye vakıf" derse muhabbette ifrata gitmiştir.Hakikat payı yoktur.

Buradaki iddianıza gelince....İstanbul'un fethini İbn-i Arabiden önce Hz.Peygamber haber vermiştir.Bu İbn-i Arabinin keşfi değil hadis ile sabit bir haberdir.

Verdiğiniz ebced bilgilerine gelince...

Üç tür değil dört tür ebced hesabı vardır..

Cümel-i Sagir,Cümel-i Asgar,Cümel-i Kebir,Cümel-i Ekber....

Sagir,küçük demektir..."Asgar","sagir"in mübalağa sigasıdır. "En küçük" anlamına gelir. "Kebir" büyük anlamına geldiği gibi "ekber"de kebirin mübalağa sigasıdır. En büyük anlamına gelir. Cümel-i Sagir,asıl olan ebced hesabıdır.

Cümel-i Ekber'e göre verdiğiniz hesaplamayı ebced tablosuna bakın bakalım doğru mu?
Cümel-i Ekbere göre: Ra:502, Ha:606, Ye:575, Mim:333 değerine sahiptir. Bu değerleri toplarsanız 2016 değerini verir.

Verdiğiniz hatalı 2002 tarihinden "1900'ün ilk çeyreği sonrası doğar" anlamı hangi mantıkla çıkarılabilir?

"Beni Asfar",Yahudiler değildir. Rum suresinin tefsirine bakarsanız "Ben-i asfar"ın rumlar yani romalılar olduğunu görürsünüz. Yine Bizans üzerine yapılan Tebük seferini incelerseniz bir kısım münafıkların neden sefere katılmadıklarını izah için "Kadınlara zaafiyetim var. Ben-i Asfarın kadınlarını görüp fitneye düşerim" şeklinde bahaneler ileriye sürdüğünü görürsünüz.

"Kamerden doğacak" ne demek? Bu cümle, cümle olarak manasızdır. "Tulu etmek" fiili "birden bire zuhur etmek,doğmak" anlamındadır. "Doğmak" fiilinin bildiğimiz "doğum" fiili ile ilgisi yoktur. Zuhur etme anlamındadır. İngilizcede ki "born" ve "rise" kelimeleri arasındaki fark gibi. "born" bir canlının doğumunu ifade eder. "rise" güneşin doğmasını,yükselmesini ifade eder. "Tülu etmek", "rise" anlamındadır. "born" ile ilgisi yoktur.

"Kamer tülu ettiği zaman tali' saadet burcunda iken" sözünde geçen "tali'" kelimesi tülu edeni ifade eden bir zamirdir. "yıldız" anlamı ile herhangi bir ilgisi yoktur.

"Kamer tülu ettiği zaman tali' saadet burcunda iken..." sözünün anlamı "kamer doğduğu zaman saadetin,huzurun en zirvede olduğu zamandır".....Kısa ve net ifade edilecek ay,öyle bir zaman diliminde doğacak ki o zaman diliminde huzur ve saadetin zirvesi yaşanmaktadır.

vesselam
Ben erbakan hocanın mehdi olduğunu iddaa etmiyorum hiç bir zamanda etmedim. Ama erbakan hoca senin hoca diye gördüğün etrafında fır döneceğin ve güya yolunda gittiğiniz yaşayan hocanızdan (bediüzzamandan değil) milyon kere milyon daha alimdir.( Bu ne kadar ciddi olduğumu anlatmak babında söylenmiştir) İkide bir bir şeyler biliyor gibi erbakan din bilgisi yoktur ilmi bilgisi vardır diye saçma sapan konuşup durmayın.

Bu arada erbakan mehdi değildir diye biliyorum ve bunları söyleyenleri kesin bir dille yanından uzaklaştırdığını biliyorum. Onun ve bütün müslümanların görevi gelecek olan O büyük insana yol yapamaktır.

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.

Bak, arslan hakikate, ispinoz kafesinde;
Tartılan vatana bak, dalkavuk kefesinde! n.f.k
Omar_Muhtar isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla