| Alıntı: | | | |
| Original geschrieben von Boss55 konu tarikat , tasvvuf galiba, bana göre degil, o konuda bi kitap tavsiyesi aldim, ama okumadim , aynen ileteyim bari | |
| | |
S.A
Sana göre olmayan nedir Tarikatmi? peki suna ne dersin
Resulullah Efendimize " Sünnetlerin Nelerdir diye soruldu" Nebiler Nebisi buyurdular:
Seriat : Muhakkak yapiniz ve yapmayiniz dedigim seylerdir
Tarikat: Kendi yaptigim gece gündüz zevk alip calistigim ve cok acaip, garaiblere erdigim seylerdir
Hakikat: Ask, Muhabbet, asiklik, masukluk halleridir. Bunda Allah-ü Tealan Hz.leri ile kul arasinda nice haller olurki buda benim halimdir
Marifet : Sirrimdir
Oruc : Hüccetimdir
Zikrullah : gece gündüz esim yoldasimdir.
Namaz : iki kasimin isigidir.
Kisaca ise söyle:
"Seriat Kavlimdir, Tarikat fiilimdir, Hakikat Halimdir, Marifet Sirrimdir, Ve Zikrullah ise enisimdir..."
( Hz. Imami Ali (KV) Hz.lerinden Riv. EH.S. (Tirmizi)
sana göre olmayan isin asil kaynagi da burda:
Ey İnsanlar!Sizden her bir Peygamber için,bir Şeriat ve bir yol (Takva Tasavvuf yolu) tayin ettik. (Münevver bir yol)(El- Maide .S.A.48)
Ya Muhammed, söyle, eğer Muhabbetüllahi Te-âlâyı (yani Allah'ı)arzu ederseniz, bana Tabi olunuz. Benim Süluk ettiğim yolları takib ediniz.(Bak Al-i imran.S.A.31)
Hz.Muhammed Mustafa(SAV)Efendimiz.
Mürşidler,doğru yol gösterenler;Pirler.(Osmanlıca Türkçe Lügat.Ferit Devellioğlu.S.877.)
Alemlerin Sultanı(SAV)Efendimiz)Zikir Telkini'ni Yüce Rabbimizin Emriyle Cebrail (AS) dan almıştır. (Bak;Envarül Kudsiyye.adlı kitab)
Zikri Cehri(Aşikâre Zikir)İmamı Ali (KV) Hz lerine telkin etmiştir.(Bak; Kesfül hafa.1.143.Şarânide El Enva-rül Kudsiyye.S.21)(Tafsilat;Aleme Gönderilis Gayesi ve Mut-takiler Yolu.Adlı.kitap.)
Zikri Hafi'yi de(Gizli Zikir)Ebu Bekir Sıddık (RA) Hz lerine telkin etmiştir.(Zikir Makamları .S.16.)
Bunalr kâfi sanirim !!!
@all
sitenin güzelligi beni ilgilendirmiyor. gaye insanlara bazi seyleri sunmak. tabii ki maddi hicbir beklenti olmadan. Önemli olan da bu zaten. ilgi ve alakaniza cok tesekkürler
Muhabbetle...