Konu: Benim Sitem
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.07.2003, 11:46
µmmed

µmmed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 134
556 Teşekkür 232 Mesaja aldı
Alıntı:
Original geschrieben von Boss55
konuya derinden inmek istemiyorum, cünkü iyi hazirlanmadan olmaz, ilmi olmali...ayriyetten, ben kendime görev edinmiyorum bu konuyu insanlara enine boyuna anlatmaya yada tarikatcilari ikna etmeye...
özet olarak tarikat ehli insanlarin bazi hurafelere inanma tehlikesi oldugu yada bazi sahih olmayan kaynaklarlada hareket ettiklerini düsünüyorum...bu insandan insana yada tarikattan tarikata göre oranla degisir....ama genel baglamda tarikata ihtiyac yok bence, hatta zararida oluyor...islamin zikir bölümünün bir a$iriligi olarak degerlendiriyorum...tarikatcilari bu ümmetin sevgili ama tesbih kurbanlari olarak degerlendiriyorum...

yazdiklarim yine agir ve kalb kirici oldu biliyorum, ama icimden öyle geciyor, fikirlerim bu...bu fikirlerim benim tarikattan olan cok sevdigim insanlara olan muhabbetimi azaltmadi yada onlarin samimiyetlerinde süphe ettirmedi...neyse
Abi gercekten alim ulema olmak gerekirmi?.Alimlerin yazmis olduklarini okumak ve azda olsa arastirmak icin hayir.Modern Teknolojideyiz Abi.

Kuran i kerimde aradigini aninda bulabilirsin bunun yaninda 2 Tefsir 1 de hadis Programi yeterde artar abi.Ciddi diyorum.Şefaat konusunda yazilanlar cok ilgincdir.Onlari idrak edebilmek icin bir insanin manevi alemdemi yüzmesi gerek.?.

Şahsen O yazida Allah c.c ile pazarlik da var.Allah c.c pazarlik nasil yapilir?.
Allah c.c Müminler ile pazarlik yapmamismidir Kuran i kerimde bakiniz Cihad ayetlerine.Sitenin icerindeki bu bölümde diger bölümlere bakmadim.Hadis misali olarak verilmis durumunda.Allah c.c Resulunun sözleri alinarak.

Oradaki Kabir azabi Bediuzzman hz. Muridinin evinin yanmasinin ta kendisidir abi.

Sonra Garanti konusu ya inan acaip bu din ya.Ve bir zat i muhteremin Allah c.c garanti almasi vahiy yoluyla? bu nasil oluyor.

Böyle birisi varmi dünyada bana garanti verecek?.

Allah C.C resulunun babasinin yeri neredesir?.
Ve amcasi vefaat ederken hangi ayet gelmistir?.

Allah C.C resulu yani habinin biricik amcasina niye garanti alamamistir Allah c.c resulu.

Bilemiyorum ama gerkceten bu yazinin hayal gücü ile ilgili oldugunu desem dermisiniz bana siz Tarikati veya Tasavvuf u inkar ediyorsunuz.

Ya bilemiyorum ama birileri burada büyük alim ve ulemalara büyük iftiralar atiyor bazen onu Allah c.c yanina otutturur gibi oluyorlar.veya bazende Allah c.c Resulu olarak göstermektedirler.

Ve bu konu genelde ortami bozuyor anliyorum.Lakin bir kisinin birisine bagli olmasi veya ona sevgisi bilemiyorum ya.Böyle garip yazilar yazmasini gerektirirmi?

Yazinin iceriginde 1 ayet yok 1 hadis yok.Kisilerin menkibeleri ile dolu bir yazi.Ben bu tür yazilarin Kesinlikle büyük alimlerden geldigine inanmiyorum.

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.
µmmed isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla