Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.08.2008, 16:24
Göl_ge

Göl_ge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 20
25 Teşekkür 14 Mesaja aldı
S.A uzun zamandır buraya bakmamıştım bugun tesadüfen gördüm adı geçen yazıda süleyman (a.s) iftira etıldı demek bizzat gavs h.znin kendisine iftira atmaktır ilmi ledun sahibi bir allah dostu bir peygambere asla iftira atmaz adı geçen yazının linki aşağıdadır

Bilvanis.Net

Bu ve buna benzer rivayetler zenginliği kötülemek ya da fakirliği övmek için değildir. Fakir olanların sabır karşılığında alacakları mükafatı açıklamak içindir. Çünkü her sözü kendi konusu içinde değerlendirmek gerekir. Nitekim helal yollarla zengin olan ve bu zenginliğinin hakkını veren bir kimse için söylenecek güzel ifadeler de o makamda değerlendirilmelidir.

Kıyamet gününde fakirlerin hesabının zenginlere göre daha kolay ve süratli olacağı çeşitli rivayetlerde belirtilir. Çünkü insanlar, bu dünyada sahip oldukları her şeyin hesabını Allah huzurunda verecekler, mal mülk ve zenginlik cinsinden olan varlıklarını nereden ve nasıl kazandıklarından, nereye sarfettiklerinden sorumlu tutulacaklardır

Peygamber'imiz (S.A.S.) buyuruyor ki:

Haberde söy'e varid olmustur:

«Fakirlik dünyada mü´minin hediyesidir, en son cennete girecek Peygamber muhtesem mülkünden dolayi Hz.Süleyman (A.S) ve en son cennete girecek sahabi zenginliginden ötürü Abdur-rahman ibni Avf'dir.»

Bcska bir hadiste: {Onu cennete emekliyerek girerken gördüm) denilmistir.
Fakirlerin Fazileti | islam ve tasavvuf