Konu: Uykusuzluk
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.08.2003, 12:54
Boss55

Teşekkür etti: 0
4 Teşekkür 3 Mesaja aldı
Alıntı:
Original geschrieben von mawera
cecenyam 5, 6 saat bir insana yeterli. uyuyamiyorsan uyumaya zorlama kendini.
bir de uykunun rem devreleri diye devreleri vardir......uyuma kliniklerinde test edilmistir

vegetative entspannungs thrapie vardir, onu uygula.
türkcesi aklima gelmedi simdi.
tarif edeyim bari

(karnin tikabasa dolu olmasin)

yataga yat eüzü besmeleni cek:
gözlerini kapat , bundan sonra hic kipirdama.
kendi kendine de ki:
düsünceler önemli degildir yani kafanda ne türlü düsünce varsa kaldir koy bir kenara, hepsinin serit gibi gelip gectigini düsün......ne agri ne sizi ne dert var simdi nede ertesi gün yapacagin stresli seyler.....

sira geldi nefes alip vermene:
serin havanin burnundan girip cigerlerine kadar islemesiyle gönlünde meydana getirdigi ferahligi düsün. rabbimin bizlere neleri bahsettigini, günlük farkinda olmadan alip verdigimiz havayi düsün.
sonra
beynini kafa tasinin ic yapisini düsün.....

simdi istersen, sünnete uygun olarak sag tarafina dön ve bundan sonra hic kipirdama

(amaaaaan bunlarda ne deme simdi.......zihnini mesgul eden seyleri bosaltmak icin konsantireni vucüduna ic organlarina veriyoruz kafadan atmiyorum ilmi bir mevzudur. savasa katilip 20 sene uyuyamayanlar bu metodu uyguluyorlar.... uyumasalarda bütün organlar uyur pozisyona geciyor ve uyumus gibi dinclesiyorlar)

sonra....kollarini degdigi yeri bacaklarini ve bütün damarlarini ve kan dolasimini düsün.

daha sonra ic organlarinin vazifelerini ve sekillerini bildigin kadariyla düsün.

simdi ise, herzaman arzulayipta gidemedigin bir yerde gör kendini; bu karli havada dag basinda bir kulübede söminenin karsisinda olabilir
veya denizin dibini temasa olabilir, sahilde veya tugba agacinin gölgesinde de olabilir......oraya git ve orada kal....bu düsünceyi muhafaza et, uyursun.
prosedür 45 dak sürmelidir, ona göre 5 dak sonra birakma.

bu dediklerimi aslinda sesi cok yumusak biri klasik fon müzik, veya tasavvufi müzik esliginde söylerse daha uygun olur. fakat kendin de yapabilirsin...
(ben uyuyamayan arkadaslarimi uyuttum böyle )

(tabi rabitasi olan rabita yapar) ayrica sesli zikirden sonrada insanin uykusu gelir....
cecenyam asil sorunu sen biliyorsundur...uzun lafin kisasi onu imha et. edimiyorsa bu dediklerimi uygula hic olmazsa aksamlari düsünme. insanin sevinecegi okadar sey varken neden aklini dertle dolduruyorsun....dertler kacmaz merak etme dinlenmene bak.

duuuuuuuur uycam simdiiiii.....

bunlar teori , ben yatinca uymadan önce tüm dünyanin sorunlarini hal etmeye kalkarim...onun icin...ölü gibi uykum gelmezse yataga gitmem ki gittigim gibi küüüüüttt uyurum

ama güzel yazmis$sin daha cok komedi olmus ...iyiki kus sesi yok ,a ama kus sesiyle uyumak güzeldir beee
Boss55 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla