Konu: Benim Sitem
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.08.2003, 02:44
Hasbihal

Hasbihal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
Alıntı:
Original geschrieben von µmmed
Ey İnsanlar!Sizden her bir Peygamber için,bir Şeriat ve bir yol (Takva Tasavvuf yolu) tayin ettik. (Münevver bir yol)(El- Maide .S.A.48)

Yukaridaki Ayetde bir yanlismi var numara?.Bu ayet Kuran i kerimde vardir lakin Maide surasinin 48.Ayeti degildir.Ayetin Mealini nerden aldiginizi sorabilirmiyim?.

Birde sormak istedigim yanlis anlasilmasin lütfen o site şia ile ilgili olabilirmi.
Sadece sorudur.

Maide Suresinin 48 Ayeti kerimesi

Sana da (ey Muhammed) geçmiş kitapları tasdik eden ve onları kollayıp koruyan Kitab (Kur'ân)ı hak ile indirdik. Onların aralarında Allah'ın indirdiği ile hükmet. Onların arzu ve heveslerine uyarak, sana gelen haktan sapma. Biz, herbiriniz için bir şeriat ve yol belirledik. Eğer Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı, fakat size verdiklerinde sizi denemek istedi. Öyleyse iyiliklere koşun. Hepinizin dönüşü Allah'adır. O, ihtilafa düştüğünüz şeyleri size haber verir.

Tefsitinde gecmis kitaplardan ve Tevrat dan bahseder onun hükümlerinden.
Ayet numarasi yanlis olabilirmi?.Yoksa benin verdigimmi yanlis.

usta biraz gec oldu ama buna su sekil cevap vereyim istedim. gerci bu konuya cevap yazmistim ama neyse;

Bu ayet ile ilgili Ömer dagistani Hz- lerinin talebesi Mehmet Said Kotku Hz.lerinin Müsahabe adli kitabinin 1. ve 6. ciltlerinde bu konuya güzel olarak deginmis. okumanizi tavsiye ederim.

Birde kaynak kitap olarak Saadete Ermislerin Bahsi adli kitab i bu konuyla ilgilenen Kardeslerimin okumasini tavsiye ederim.

Sebe suresinin 46-48. ayetlerine de bakin.

YAzilmasi gerekenler yazildi geri kalan ise bu sevdanin insanlarin gönüllerinde yer etmesine kalmis.

Muhabbetle
Darb-I Zikir Olmazsa Gönül Pasi Silinmez
Hasbihal isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla