Konu
:
istenmeyen pencereler icin
Tekil Mesaj gösterimi
#
1
22.08.2003, 10:30
kurtcebe
NAMI DIGER 2.85
Teşekkür etti: 0
6 Teşekkür 4 Mesaja aldı
istenmeyen pencereler icin
asagidaki yazi baska bir forumdan aldim ama isin dogrusu almancam olmadigi icin komutlari tam anlayamadim. anlayanlar anlatsada bizde ogrensek
Sörf yaparken istenmeyen haberler aliyorsaniz :
Mesela tam birsey okuyor, ya da birine bir mesaj gönderiysorsunuz; aniden monitorunuzda bir pop up " Sana tam resmimi gönderecektim, chatten cikmissin " ya da " Sisteminizde bir acik bulundu detayli bilgi icin .... tiklayin" .
Bu tip yazilarin ardinda sisteminize bir dialer kurup sizi dolandirmak isteyen kisiler var. Win2000 ve XP de olan bir aciktan faydalanarak yolluyorlar bu tip mesajlari. Bunun icin ne sizi ne de Mail adresinizi bilmeleri gerekmiyor.
Win2000 ve WinXP de firma netzleri icin düsünülüp, kurumda da otomatik olarak kurulan bir haber programi var. Bu program arka planda calisiyor. Bu programdan yararlanarak mesaj gönderenler belirli adres paketlerini iceren spamlar yolluyorlar ve bu problem tüm providerlerde ortaya cikiyor. Bunu antivirus, trojaner ya da firewall programlari ile önlemek mümkün degil.
Bu tip haberleri önlemek istiyorsaniz sisteminizde start-->Einstellungen-->Systemsteuerung'a tiklayin. Acilan pencerede Verwaltung a tiklayin, orada da Computerverwaltung' a tiklayin. Sag tarafta Dienste und Anwendungen yazisini göreceksiniz. Oraya tiklayip sonra da Dienste yazan yere tiklayin. Simdi karsiniza bilgisiayarizda arka planda calisan programlarin listesi cikacak. Orada Nachrichtendienst yazan yere tiklayin ve starttyp de deaktiviert yapin.
kurtcebe
Açık Profil bilgileri
kurtcebe´nin Web Sitesini ziyaret edin
kurtcebe - Daha fazla Mesajını bul