Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.08.2003, 18:16
ZornitZo

ZornitZo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
Öncelikle allaha siginmak istiyorum sigara'dan, allahim benide alistirma su sigara belasina...AMIN!

Sigara içenlere çok kiziyorum. Misal bir odada oturuyoruz, adam yakiyor sigarayi hertarafi dumana boguyor. Ya kardesim senin herkesi dumana bogmaya hakkin yok, baska birinin sigara dumanini çekene, sigara içenden daha çok zarari var(mis). Senin ne hakkin var kendinin yaninda bizleri de zehirlemeye ? Gidip de kendi odanda yada disarda tenha bir yerde içsen olmazmi o ZIKKIMI.

Evet, sigara içen kardesler vardir bu forumda, siz de lütfen herkesin ortasinda sigara yakmayin, kokusu sahsen beni bunaltiyor, bogazim bir hos oluyor. Sonra ahiret gununde yakanizi birakmayiz, ona göre.

Yine dua ediyorum, çunku bu illetin nekadar kotu birsey oldugunu biliyorum. YARABBI SIGARADAN SANA SIGINIRIM!

Son olarakda sigara mekruh mudur mübahmidir diye, içtigi sigarayi mesrulastirmaya çalisanlara:

Araf Suresi 31. Ayet
Ey Adem oğulları, her mescide gittiğinizde süzünüzü tutunun, yiyin, için; ancak israf etmeyin, çünkü O, israf edenleri sevmez.

Gördügümüz gibi Allah-u teala, israf edenleri sevmedigini açikliyor. Simdi bir dusunelim sigara israfmidir, diilmidir ?

Günde bir sigara içen kisi:

3.50 € Haftada = 24.50€ Ayda = 98€ Senede = 1176€

Yazik mi diil senede 1200€ yakin para gidiyor, peki bu sigaraya niçin bukadar para harcaniyor, acaba karin mi doyuruyor ? Susuzluk mu gideriyor ?
Olmaz ya, bu para ile türkiye de fakir bir aile bir sene geçinir. Biz bu parayi napiyoruz, resmen yakip dumanini ufluyoruz. Simdi bu israf degil de ne ? Eger Allah c.c hesap gününde falanca kullarim aç dururken sen niçin bukadar parayi nefsinin zevkine harcadin derse ne diyecegiz ? Sonra yanlarinda sigara içip zehirine ortak ettigin binlerce kisi, ya onlar kiyamet gununde yakana yapisacak olursa ?

Oh be, rahatladim. Bu yazilari bayadir yazmak istiyordum, abimin de sigaraya baslamasi çiladan çikartti beni.

Saglicakla kalin, yazilarim sertti evet. Bazen çocuklari dövmek de gerek
ZornitZo isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla