Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.09.2003, 11:11
Boss55

Teşekkür etti: 0
3 Teşekkür 2 Mesaja aldı
medyada öyle bir tartisma varsa su anda..olaya vakif degilim...türk kanallari bende sadece kisin ceker

genel baglamda cevap vermek isterim:

elbette hic bir müslüman islam devletini out bulamaz, bulmamali....

ama bu demek degildir ki müslümanlara neden devlet icin calismiyorsun yada benim gibi devleti su anda arzulamiyorsun diye hesap soralim...cünkü zaman devlet zamani degil....öncelikli mevzuu degill....$artlar buna hic ama hic uygun degil....

o acidan devlet konusunu birakip ...müslümanlarin devlet bazinda degil $ahsi ve toplumsal bazdaki müslümanla$malarinda katkida bulunmak yada söylemlerimizi sadece ve sadece o boyutta tutmak gerektigini düsünüyorum...tabii en güzel metod olarakta kendimizin onlara bir model olarak sergileyebilmemiz...cünkü o durumda reklama ihtiyaca kalmaz...ilerde devletin reklaminada ihtiyaca kalmayacaktir...ferd devleti hak edecektir...ve hak yerini bulacaktir....

biraz soruyu yanlis anladim kaygisiyla cevap verdim....ama olsun...ufak bi sohbet oldu...

müslüman olmayanlara ise islam devletini sevdirmenin fazla bir ise yarayacagini sanmiyorum....onlar samimi müslümanlar cogaldikca ve kendileride müslüman olduktan sonra ancak sevebilirler...ondan önce islam devleti onlar icin bir hürriyet kaybidir ve sevmemeleri dogaldir...öyle bir tartisma baslatanlarla fazla ugrasmadan konuyu tekrar müslümanlar belirler...kafirlerin bu konuya yürümeleri zaten ard niyetlerinden dolayi...birakin kendi kendilerine kötülesinler...müslümanlar müslümanca yasayinca karalama kampanyalari faydasiz olacaktir...ama müslümanlarda tabiri caizse "sözünde durmayan..., ahlaksiz olan, hak yiyen, adaletten uzak..." vs. olurlarsa... devletide , müslümanca bir hayatida istemeyeceklerdir...tabiiki istemeyenler hep olur, ilerdede...bazilari örnek müslümanlari degil örnek olamayan müslümanlari bildikleri icin, digerleri imansizliktan, inatlarindan...bu son olanlar sonuna kadar degismez...

Konu Boss55 tarafından (01.09.2003 Saat 11:19 ) değiştirilmiştir..
Boss55 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla