haci neyse bugün cevap vereyim..yeni geldim vaktim var insaallah...
sana teker teker anlatmayinca anlamak istemiyorsun gibi geliyor bana
futbol tamamiyle fuzulidir...haa simdi yapmayin etmeyin, bakmayin, oynamayin demiyorum...bende arasira bakiyorum...kirki yilda bir mac yaparim hani

...futbol reklam ile yani sponsor vede halkin bilet ücretleriyle vs. ayakta durur...milyarlarca dollar harcanan paranin hesabini sen benden iyi bilirsin....saatlerce, günlerce tv karsisinda yada stadlarda harcanan bos vakitleri benden daha iyi bilirsin....hatta bu sektörü devletler insanlara morfiyom niyetine yada uyutalim, neselensinler biraz politikayi, halkin problemlerini unutsunlar diye verirler..neden son seneler doguda futbola ciddi destek veriliyor sanirsin...bu sebepten dolayi....futbolda istersen dünya sampiyonu ...bir millete sadece gecici bir nese (asil sorunlari unutturma) ve hava unsurundan baska hiiiic bir seye yaramaz....ama tabiiki coluk cocugumuzla spor niyetine yada bir takimda spor niyetine kayit etmek cok mu kötü bir sey...bence cokta kötü bir sey degil...kisacasi bunlar hobby gibi seyler...ne ihtiyactir...nede yasaklanmalidir...yani adamina göre degisir...genelleme yapilmaz
simdi pc icinde böyle misaller verilebilinir...pcyi de sacmalik olarak ilan edebiliriz....ama faydasida var...adamina göre degisir..birisi isyerinde kulllanir, digeri vaaz verir, digeri mektup yazar..bir digeride müslümanlari karalar, küfreder vs.
toparlarsak hobby,
allah in nimeti gibi baslik altinda toplayabilcecegimiz bir cok seyi illada kötü yada iyi diyemeyiz...biraz genis düsünelim...
yaww hacii.....nasilda becerdin..bu kadar yazdirdin beni...ama özet gectim..anla artik yahuuuuuu
ama bence pc futboldan daha gerekli ve faydali