İletişim
Yardım
Bugünki Mesajlar
Ajanda
Üye Listesi
Home

Navigation
Geri git   DelikanForum.NET > MİZAH, KARİKATÜR VE FIKRALAR... > Soralım - Bulalım - Bilelim

LinkBack Seçenekler Arama

Alt 07.11.2009, 12:54

Sakallı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 22
41 Teşekkür 16 Mesaja aldı
Exclamation Facebook meselesi...

Facebook hakkındaki düşünceleriniz, gözünüze çarpan olumsuz ve tehlikeli şeyler nelerdir?

Âcizâne benim dikkatimi çeken ve özellikle bayan kardeşlerimizi ilgilendiren çok tehlikeli bir yönü var.. Facebook kullanan bayanların sabırla okumasını ve bu konuda çok dikkatli olmalarını ricâ ediyorum..

Bir zamanlar hacker sitelerine ihbarda bulunmak için ateizm gibi sapkın inançları empoze eden, adult içerikli ve İslâm düşmanlığı yapan siteleri araştırırdım.. Bunları bulduğum an da hacker sitelerine bildirirdim.. Bu işi yaparken adult içerikli forumlarda gözüme şöyle bir bölüm çarpardı hep: Türbanlı Kızların Fotoları & Videoları

Dikkat ediniz, böyle sapık ruhlu insanlar için Facebook çok kolaylık sağlayan bir araç.. Sizin Facebook'a koyduğunuz resimlere ulaşmaları hiç de zor değil.. Bayan ismiyle Facebook'a üye olup, size arkadaşlık teklifi gönderdiğinde, bayan ismi olduğu için bayanların %90'ı kabul eder ve böylelikle sizin fotoğraflarınıza ulaşmış olur..

Ya da, Facebook'ta ''Türbanlı Kızlara Özgürlük'' veya ''Türbanlı Kızların Toplanma Yeri'' ve benzeri gibi üyelikler açar, sizin zayıf noktanızdan faydalanır ve arkadaşlık teklifi gönderir (aynı grup gibi işlev görür) fakat sizin arkadaş listenize eklendiği için bütün bilgilerinize, fotoğraflarınıza rahatlıkla ulaşır..

Peki ya sonra? Bu fotoğraflar ister tahrik edici olsun ister olmasın, adult forumlarda yukarıda yazdığım isimli bölüm(ler)de resimleriniz paylaşılır.. Binlerce hatta milyonlarca insan o fotoğrafları(nızı) ele geçirir.. Ele geçirince ne yapar orasını söylemek ve düşünmek de istemiyorum..

Benim tavsiyem; Facebook denen illetten vazgeçin ve üyeliğinizi silin.

Yok ben vazgeçemem diyorsanız, o hâlde size her arkadaşlık teklifi yollayanı kabul etmeyin ve Facebook'ta açılan grup ve sayfalar hâriç hiçbir etkinlik, slogan ve fikir içerikli üyeliklerin tekliflerini kabul etmeyin..

Bu dîni içerikli bile olsa.. Meselâ ''Hazret-i Muhammed Ümmeti Kaç Kişi Gösterelim!'' gibi üyelikleri dahi kabul etmeyiniz, tehlikeye girmeyiniz, risk almayınız ve kanmayınız..

Facebook'ta benim de üyeliğim vardı, fakat kapattım geçen ay.. Facebook'ta başörtü düşmanlığı için açılmış grupları araştırırken gözüme bir üye çarptı.. Üyenin ismi ''Türbanlı Hayranı'' ya da ''Türbanlı Hastası'' idi tam hatırlamıyorum ama mâlesef o üyenin arkadaş listesinde onlarca başörtülü bayan vardı.. O şahıs da onların bütün fotoğraflarına ulaşabiliyor şuan da..

Yine Facebook'ta bir üye kapalı bir genç kızın resmini profil resmine koymuş.. O resimdeki kız şöyle bir yorum yapmış: Benim resmimi buradan kaldırın!

İşte bu da beni, bu acı gerçeğin yaşandığına bir kez daha ikna etti.. Facebook'ta profil resminde kapalı kız resmi olup da, erkek olan yüzlerce kişi var.. Bunu sırf kapalı kızları arkadaş listesine ekleyebilmek için yapıyorlar, ekleyince de fotoğraflarını alıyorlar..

Bunlar gözle görülmüş gerçekler.. Mâlesef.

Dikkatli olalım ve mümkünse Facebook'ta hesabımız varsa kapatalım, bu bize hiçbir şey kaybettirmez..

Selâmetle..

Nurudilara.com'dan alınıtıdır...
Sakallı isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
DÜNYANIN EN CİMRİ İNSANI KİMDİR BİLİRMİSİNİZ? PEYGAMBER SALLALLAHU ALEYHİ VE
SELLEM'İN ADI GEÇTİĞİNDE O'NA SALAVAT GETİRMEYENDİR.
Alt 07.11.2009, 13:08

Mesnevi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1.488
1.542 Teşekkür 1.177 Mesaja aldı
Alıntı:
Facebook hakkındaki düşünceleriniz, gözünüze çarpan olumsuz ve tehlikeli şeyler nelerdir?

Âcizâne benim dikkatimi çeken ve özellikle bayan kardeşlerimizi ilgilendiren çok tehlikeli bir yönü var.. Facebook kullanan bayanların sabırla okumasını ve bu konuda çok dikkatli olmalarını ricâ ediyorum..
sadece bu kısmını okudum. devamını neden okumadım derseniz, ben kullanmıyorum.

dün internet msn ve bir kaç sürümü denemek için bi kaç adres bir kaç site açtım. benim adresimin yanı sıra arkadaşınkini de açtım. arkadaşta hiç meil olmazken o kadar çokmeil vardı ki...

bakıyımneymiş derken meillerin facebookdan geldiğini gördüm. bir tanesini açtım şifreyi bilmediğim için değiştirdim ve baktım. arkadaş bir kaç resmini koymuş ve yorum yapan yapana....

yazdım ben bu kullanıcının bir arkadaşıyım, size sadece dedim ve nur suresi 30-31 ayeti arapçaları ile birlikte yapıştırdım...

bir kaç resime bakınıyım derken, bu arada yabancısıyım hiç bir şey bilmiyorum. ekrana bir kaç kişiden yazı gelmiş meğer neki neciki derken araştırdım buldum. erkekler bayanlarla münakaşa ediyor birbirlerini tanıtıyor. ve daha nicesi...

böylesine saptırmalara dikkat edelim arkadaşlar.

arkadaşın resimlerini kaldırdım ki otomatik olarak yorumlar silinmiş sanırım.

evet sonrsında arkadaşı aradım bir dakika bile geciktirmeden, hakkını helal etmesini istedim durumu ifade ederrek. arkadaş ben kaldıracaktım dedi ama ne farkeder? ne kazandı nekaybetti? kendisini anlayamadığını düşünüyorum böyle yapan insanların. eğer bayanlar, güzel sözler duymak istiyorsanız. siz dünyanın en güzel bayanısınız, siz gözlerinizle kaşlarınız saçlarınızla çok özelsiniz.

ama lütfen dikkat edelim
Mesnevi isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
~Neyim var ki senden başka!?.~
sanırım herdem, büyük bir erdemle.. ve her zamanki gibi seninle...
Alt 08.03.2010, 22:57

gariphayat47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 70
4 Teşekkür 3 Mesaja aldı
ben facebooku gözüm kestirmedi bir neci chat oluyor paylasim amaci süsü veriliyor ama bir nevi chat .
gariphayat47 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.03.2010, 23:02
**** 4 YıldızLı umutsuzluk

Heja.Esra.Deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 985
1.331 Teşekkür 821 Mesaja aldı
Kullanmasını Bilene
Heja.Esra.Deniz isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Tenine dokunabilmek mi. Haşa ! Gözüm göz menziline girsin yeter.Hadi düş düşlerime.Tutmayana aşk olSun ....
Alt 09.03.2010, 21:10
Düşünmek Taraf olmaktır..

Mhmmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 36
68 Teşekkür 57 Mesaja aldı
Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız gariphayat47
Mesajı göster
ben facebooku gözüm kestirmedi bir neci chat oluyor paylasim amaci süsü veriliyor ama bir nevi chat .
Paylaşım amacı süsü verilen bir tuzak halbuki. Facebook yapımcıları da yatıp kalkıp, insanları kandırıp, site içinde mevcut olmayan "chat"e nasıl alıştırırız diye düşünüyorlardır. Bir üstteki mesajı yazan üyenin dediği gibi, kullanmasını bilene.
Mhmmt isimli üye şuan Sisteme bağlidır (Online)   Alıntı ile Cevapla

Lesezeichen

Seçenekler Arama