İletişim
Yardım
Bugünki Mesajlar
Ajanda
Üye Listesi
Home

Navigation
Geri git   DelikanForum.NET > MİZAH, KARİKATÜR VE FIKRALAR... > Soralım - Bulalım - Bilelim

LinkBack Seçenekler Arama

Alt 20.11.2009, 00:38

Teşekkür etti: 336
115 Teşekkür 94 Mesaja aldı
Arab Veya Alevi Ile Insan Evlenebilir Mi?

Cilem

benm sevgilim arap alevi ben ise sunni ve sevgilimle ciddiyiz kendi aramızda söz yüzügü taktık ama ailem aleviye vermem diyor kendisi ise namazını orucunu halalı haramı hz.muhammete inanıyor gusul abdestinide alıyor bunla evliik olurmu
__________________________________________________ ___________________
Bununla evlilik tabi ki olur niye derseniz ayni bir ehli sünnetten kisi gibi ibadet etmektedir. Bir alevi diye bir erkeklen evlenilmezmiymis veya bir arab diye bir erkeklen evlinilmezmiymis önemli olan onun bir imani var mi veya yok mu varsa bir müslüman gibi inanmasidir birde bir müslüman gibi ibdet etmesidir zaten. Alevilik nedir ki bir örfdür bir gelenektir bir kültürdür kimse alevilik bir inanctir veya bir mezhebtir daha dedigini duymadim hic bir kitabta okumadim ki.
ALI72 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.11.2009, 02:44

Teşekkür etti: 395
445 Teşekkür 333 Mesaja aldı
Ehli-Sünnetse ,mesela bir mezhebe bagliysa evlenebilir,ehli sünnet disi sapik bir firkaya bagliysa,i gece gündüz namaz kilsada,iki metre sakal biraksada evlenemez benim bildigim kadariyla.
OSMANLI isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.11.2009, 07:32

filistin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 7
21 Teşekkür 12 Mesaja aldı
Alıntı:
veya bir arab diye bir erkeklen evlinilmezmiymis

yanlış anlaşıla bilir ne alaka arap diye ülkesi nere olursa olsun müslüman olması yeterli
senin sorunun arap olması değil alevi olması
bunu iyi bir hocaya sor
ben olmuyor diye biliyorum yani kız gidemez diye biliyorum sanırım bayansın
yani işin ehli bir hocaya sor bakalım
filistin isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.11.2009, 08:18

Seida - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1.964
3.224 Teşekkür 1.584 Mesaja aldı
bu konuyla alakali formumuzda yeterince yazi var
dün ummed abi kendisine yol göstererek cilem kardesin actigi konuyu
arsive atti ..

haramlari ,yasaklari helal sayarcasina yasadiklarina baskalarini sahid
tutmak ana babanin rizasi olmadigi halde evliligine yol aramak
özelliklede bunu internet ortaminda yapmak hatalarin üzerine hata eklemektir ..

mümin kadinin kizin sevgilisi olmaz ,olsa olsa nisanlisi veya esi olur ..
ana baba sevgiliye izin verecek kadar müsemahakar veya kiz sevgili edinecek kadar
genis ,alevi biriyle evlenmede tereddüt edilecek veya izin verilmeyecek kadar
islam disina cikilmayan bir hareket ...

sevgili nedir ,ne ise yarar ,islamdaki yeri neresidir ilk önce genclere bu asilanmali ...

Allah cc sonumuzu hayr etsin sevgili edinecek kadar bilgisiz ,nefsimizin
esiri olacak kadar kör ,fakat sevgili diye hitab ettigimiz kisi icin
alevi ile evlenile bilirmi diye soracak kadarda islama bagliyiz ....

bu ne pehriz ne lahana tursusu anlayan beri gelsin ...
Seida isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Alt 20.11.2009, 10:04

Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız Kudret
Mesajı göster
Gencligimde türk ve kürt bir aileden dogan cocuga alevi derdik.
Sen türk degilmisin?
OSMANLI isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.11.2009, 10:09

bende her türkü müslüman zannederdim
cocuklarimda öyle zannediyordu ,zamanla anlata anlata onlarda ögrendiler
her türkce konusan müslüman olmaya bilir ,her kimliginde müslüman
yazanda müslüman olmaya bilir

misafirlige gittigimizde bir sey yiyip iceceklerse hemen gözüme bakarlar
YIYE bilirmiyiz bunlar helalmi diye ,bende süphede isem yüz mimiklerimle anlatirim
yememeleri gerektigini :-)
,veya türk bakkalina gittigimizde SORARLAR anne bu helalmi alalimmi :-)
Seida isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Alt 20.11.2009, 10:15

Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız Seida
Mesajı göster
bende her türkü müslüman zannederdim
cocuklarimda öyle zannediyordu ,zamanla anlata anlata onlarda ögrendiler
her türkce konusan müslüman olmaya bilir ,her kimliginde müslüman
yazanda müslüman olmaya bilir

misafirlige gittigimizde bir sey yiyip iceceklerse hemen gözüme bakarlar
YIYE bilirmiyiz bunlar helalmi diye ,bende süphede isem yüz mimiklerimle anlatirim
yememeleri gerektigini :-)
,veya türk bakkalina gittigimizde SORARLAR anne bu helalmi alalimmi :-)
Nerede TÜRK taifesi varsa Müslümandır. Müslüman olmayan TÜRK'te OLAMAZ.
Alt 20.11.2009, 10:16

Türk milleti anâsır-ı İslâmiye içinde en kesretli olduğu halde, dünyanın her tarafında olan Türkler ise Müslümandır.

Sair unsurlar gibi müslim ve gayr-ı müslim olarak iki kısma inkısam etmemiştir.
Nerede Türk taifesi varsa Müslümandır. Müslümanlıktan çıkan veya Müslüman olmayan Türkler, Türklükten dahi çıkmışlardır (Macarlar gibi).

Halbuki, küçük unsurlarda dahi hem müslim ve hem de gayr-ı müslim var.

Ey Türk kardeş !

Bilhassa sen dikkat et. Senin milliyetin İslâmiyetle imtizaç etmiş;...

Said Nursi
Alt 20.11.2009, 10:16

mbozkurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 2.876
1.284 Teşekkür 744 Mesaja aldı
Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız OSMANLI
Mesajı göster

nasıl yani??
mbozkurt isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Alt 20.11.2009, 10:17

Alıntı:
Mesajı göster

irk ile din farkli seyler ...

her türk müslümandir demek veya her müslüman türktür demek yanlistir
türklük sade bir irktir ,azinliktada olsa bu irka mensup farkli dinden insanlar var tabiki ...

Alt 20.11.2009, 10:18

türklügün ne oldugunu anlayan anlar
Alt 20.11.2009, 10:19

Alıntı:
Mesajı göster
türklügün ne oldugunu anlayan anlar
herkes sizin gibi değerlendirmez bu olayı.

Türk'ün evladı, eğer inanmıyorsa türklükten de mi çıkıyor?
mbozkurt isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Alt 20.11.2009, 10:31

Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız muhammedbozkurt
Mesajı göster
herkes sizin gibi değerlendirmez bu olayı.

Türk'ün evladı, eğer inanmıyorsa türklükten de mi çıkıyor?
bunu ben söylemiyorum,ecdad söylüyor.
Türkü türk yapan islamdir.
Dinini yasamayan bir müddet sonra türklüktende cikar,asimile olur,bu tarihi bir gercektir...

Siz batililasmis,amerikanlasmis,almanlasmis,atatürkles mis,alevilesmis türklerden bizi biz yapan milli ve manevi degerelerimize,öz benligimize,sanli tarihimize,ecdadimiza sahib cikan kac kisi taniyorsunuz?Hepsi bozulmustur.
Sordugun zaman "türküm" dese bile,bunlarin arasinda yetisen sonraki nesilleri bir müddet sonnra dinini ve degerlerini inkar etmeye baslar,bunlarin soylari tükenir

Nasil yasarsaniz öyle olursunuz.
Türklük kavmiyetcilik degildir.
Alt 20.11.2009, 10:35

Alıntı:
Mesajı göster
bunu ben söylemiyorum,ecdad söylüyor.
Türkü türk yapan islamdir.
Dinini yasamayan bir müddet sonra türklüktende cikar,asimile olur,bu tarihi bir gercektir...

Siz batililasmis,amerikanlasmis,almanlasmis,atatürkles mis,alevilesmis türklerden bizi biz yapan milli ve manevi degerelerimize,öz benligimize,sanli tarihimize,ecdadimiza sahib cikan kac kisi taniyorsunuz?
Hepsi bozulmustur.
Nasil yasarsaniz öyle olursunuz.
Türklük kavmiyetcilik degildir.
her neyse, gıcık bir konu. Türk yada Alman yada Arap olma seçeneği bize verilmiyor, bizim ırkımız değil inancımız önemli. O da çok şükür İSLAM.

Alt 20.11.2009, 10:36

Alıntı:
Mesajı göster
almanim

:
Farkindayim
Alt 20.11.2009, 11:04

Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız muhammedbozkurt
Mesajı göster
her neyse, gıcık bir konu. Türk yada Alman yada Arap olma seçeneği bize verilmiyor, bizim ırkımız değil inancımız önemli. O da çok şükür İSLAM.
ama senin milletini bu sekilde bozmaya calisanlar var,türklük adina gavurun degerlerini,gavurun kültürünü senin nesline asilamaya calisanlar var,türk milleti byle bozuldu,türklük adina gavurluk ögretildi,aramiza sizip bizdenmis gibi gözüküp gavurun örf adetini gavurun kültürünü bize sinsice alistirdilar...
Sende cikip desenki:
"hayir kardesim,türklük gavurluk degil,türklük batililasmak degil,türklük islam dinini yasamaktir,türklük ecdadina layik olmaktir,türk kültürü dinimizin cizdi ölcüleri asmaz...vs...

Bu manada yani.

Zaten Said nurside bu manada demiski:

"Evet, altı yüz sene, belki Abbasiler zamanından beri, yani bin seneden beri Kur'an-ı Hakîmin bir bayraktarı olarak bütün cihana karşı meydan okuyan Türk milletini, bu vatan evlatlarını, İslamiyetten uzaklaştırmak ve mahrum bırakmak için, Müslümanlığa ait her türlü bağların koparılmasına çalışılıyor ve bilfiil de muvaffak olunuyor"
Risale-i Nur/ Tarihçe-i Hayat

"Türk milleti anâsır-ı İslâmiye içinde en kesretli olduğu halde, dünyanın her tarafında olan Türkler ise Müslümandır. Sair unsurlar gibi müslim ve gayr-ı müslim olarak iki kısma inkısam etmemiştir. Nerede Türk taifesi varsa Müslümandır. Müslümanlıktan çıkan veya Müslüman olmayan Türkler, Türklükten dahi çıkmışlardır (Macarlar gibi). Halbuki, küçük unsurlarda dahi hem müslim ve hem de gayr-ı müslim var. Ey Türk kardeş! Bilhassa sen dikkat et. Senin milliyetin İslâmiyetle imtizaç etmiş; ondan kabil-i tefrik değil. Tefrik etsen, mahvsın. Bütün senin mazideki mefâhirin İslâmiyet defterine geçmiş. Bu mefâhir, zemin yüzünde hiçbir kuvvetle silinmediği halde, sen şeytanların vesveseleriyle, desiseleriyle o mefâhiri kalbinden silme. "
Risale-i Nur/ Mektubat- 26. Mektub

"İşte biz de, bilirkişi ismini alıp bu suikast vesikasını imza edenlere soruyoruz:
Bu millet, hâşâ, dinsiz midir? Bu millet yüzyıllar boyunca dinden ve imandan (hâşâ) mahrum bir vaziyette en sefih millet midir? Bu millet ve bu milletin parlak tarihini altınla yaldızlayan bir ecdad, bütün hayatlarını dünyaya sefahet ve dalâlet dağıtan küfür yolu üzerinde mi yürümüşler? İstanbul'u fetihle dünya hayatında yeni bir devir açan, şarka garba Kur'ân'ın bayraktarlığı vazifesiyle nur-u hidayet, ilim ve fazilet saçan, Avrupa'ya hakikî medeniyeti ders veren ve İslâmî medeniyetin ziyasıyla beşeriyeti aydınlatan ve kos koca bir tarih, onların kahramanlığıyla dolu olan Yıldırım'lar, Fatih'ler, Selim'ler ve Süleyman'lar ve onların mensup olduğu bir millet, yazdığının tamamen aksine olarak, mâneviyatı sönmüş, dinden haberi yok, İslâmiyeti neşreden başka millet, o kumandanlar başka bir milletin tarihinde, tarih yalan söylüyor, Türkler İslâmiyetin kahramanı olarak Kur'ân'ın bayraktarlığını bütün milletler üstünde bir şeref tacı olarak taşıdıkları yalandır, öyle mi? "
Risale-i Nur/ Emirdağ Lahikası

"Bin seneden beri İslâmiyetin kahraman bir ordusu ve bayraktarı olan Türk milletine âlem-i İslâmın adâvetini izâle etmek, Türkler yine eskisi gibi İslâmiyetin kahramanıdırlar kanaatini verdirmektir. "
Risale-i Nur/ Emirdağ Lahikası
Alt 20.11.2009, 11:13

Alıntı:
Mesajı göster

Yaptim ya

Eger Türksen,türk milletini islama davet etmek,dinsizlesmesini engellemek,üzerinde oynanan gavurlastirma oyunlarina dikkat cekmek...kavmiyetcilik degildir ve öncelikle senin görevindir.
Bu farzdir,bu cihaddir ve ben bunu öncelikli olarak bir arabdan veya bir almandan beklemem.
Herkes öncelikli olarak kendi kapisinin önünü süpürmekle görevlidir.
Bu ise en yakin cevrenden baslayacaksin.
Eger türk degilde almansan ozaman ayni sekilde ilk adimin alman toplumunu irsad etmek olmali.Bir almansan senden öncelikli olarak türk milletine hizmet etmeni bekleyemem.
Eger kürtsen kürtler üzerinde oynanan oyunlardan koruma görevi,dinsizlestirme oyununu bozma görevi öncelikli olarak senindir.

Bunlar kavmiyetcilik degildir.
islamcilik adina soysuzluk yapma.
Bizim dinimiz bize milletimize ihanet etmemizi,milliyetimizi inkar etmemizi ,islami ölcüleri asmayan milli degerlerimi,kültürümü cöpe atmami emretmiyor.
yasak olan kavmiyetciliktir ve ben kavmiyetcilik yapmiyorum.
Alt 21.11.2009, 21:56

Kudret

Bizim genc, ya aleviligi bilmiyor, yada aleviligi kültürel bir sey zan ediyor.
Gencligimde türk ve kürt bir aileden dogan cocuga alevi derdik.
__________________________________________________ ______________

Bu söz bana mi banaysa bak bir kere genc degilim yazmaktadir 37 yasim diye sonra alevilliginde ne oldugunu da biliyorum bu konuda sende bir seyde almama gerek yoktur.
ALI72 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.11.2009, 02:31

Kudret

Arkadasim Eline saglik sag ol sen bende özür dilerim seni yanlis anlamisim hata benimdir.
Alt 24.11.2009, 10:04

Teşekkür etti: 3
65 Teşekkür 40 Mesaja aldı
-damat konumunda isen olur
-gelin konumunda isen tavsiye etmem
akdoğan isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.11.2009, 13:37

Feraset - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1.774
1.257 Teşekkür 768 Mesaja aldı
ne olur ne olmaz?
Feraset isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.06.2010, 22:05

gariphayat47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 70
4 Teşekkür 3 Mesaja aldı
arap alevi.sii oluyor.müslüman olduktan sonra irki önemli degil bence.ben bu konuda ailelerin duyali olmasini istiyorum ama maalesef ebeveynlerimiz bizleri koruyalim derken bizleri ellerinden kaciriyorlar .
gariphayat47 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Lesezeichen

Seçenekler Arama