İletişim
Yardım
Bugünki Mesajlar
Ajanda
Üye Listesi
KAYIT OL
Home

Navigation
Geri git   DelikanForum.NET > DİN-SİYASET / EKONOMİ-SAĞLIK > Haberler - Siyaset konusu soru ve cevaplar

LinkBack Seçenekler Arama

Alt 09.01.2010, 13:06
HAKIMIYYET YALNIZCA ALLAHINDIR

ehlisünnet76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 172
155 Teşekkür 100 Mesaja aldı
Araplar bızı arkadan vurdu koskocaman yalan!!!!!

Üstad kadir Misirlioglundan Araplar bize ihanet ettimi

2:05 ile 2:25 dikkatle dinleyin

ehlisünnet76 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
YARATMAKTA EMRETMEKTE
ALLAH AZZE VE CELLEYE AITTIR
Alt 09.01.2010, 13:11
Düşünmek Taraf olmaktır..

Mhmmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 42
72 Teşekkür 60 Mesaja aldı
Ben senin üstadına değil, önce dedemin daha sonra da tarihin anlattıklarına bakarım. Koskocaman bir yalan değil, doğrudur. Oyuna gelip müslüman müslümanı kırmıştır. Hata yapmışlardır. Şimdi kalkıp bunu yalanlamaya da lüzum yoktur.
Mhmmt isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.01.2010, 13:16

Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız Mhmmt
Mesajı göster
Ben senin üstadına değil, önce dedemin daha sonra da tarihin anlattıklarına bakarım. Koskocaman bir yalan değil, doğrudur. Oyuna gelip müslüman müslümanı kırmıştır. Hata yapmışlardır. Şimdi kalkıp bunu yalanlamaya da lüzum yoktur.

Senin Kadir Misirlioglu kadar tarih bilgin varmi??
Osmanli tarihini ne kadar biliyorsun??
Sende yukaridaki videonun aksi delillerini getir.

üstadin dedigi gibi. bügünkü cami cemaati bile yanlis yönlendiriliyor.
ehlisünnet76 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
YARATMAKTA EMRETMEKTE
Alt 09.01.2010, 13:31

Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız ehlisünnet76
Mesajı göster
Senin Kadir Misirlioglu kadar tarih bilgin varmi??
Osmanli tarihini ne kadar biliyorsun??
Sende yukaridaki videonun aksi delillerini getir.

üstadin dedigi gibi. bügünkü cami cemaati bile yanlis yönlendiriliyor.
Bahsettiğiniz şahıs kadar tarih bilgim olup olmadığını iddia etmedim. Benim dikkate aldığım kaynakları yazdım. Aksi delile lüzum yok niyetim birşeyi kanıtlamak değil isterseniz Türklerin de arap olduğunu iddia edin beni ilgilendirmiyor. Ayrıca getireceğim kaynakların da gözünüzde bir değeri olmayacak çünkü senin kaynağım, benim kaynağım mantığı yürürlükte. Ben sadece olanı söyledim istediğinize inanabilirsiniz, kendinizi avutabilirsiniz. Sağlıcakla...
Mhmmt isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.01.2010, 13:34

Alıntı:
Mesajı göster
Bahsettiğiniz şahıs kadar tarih bilgim olup olmadığını iddia etmedim. Benim dikkate aldığım kaynakları yazdım. Aksi delile lüzum yok niyetim birşeyi kanıtlamak değil isterseniz Türklerin de arap olduğunu iddia edin beni ilgilendirmiyor. Ayrıca getireceğim kaynakların da gözünüzde bir değeri olmayacak çünkü senin kaynağım, benim kaynağım mantığı yürürlükte. Ben sadece olanı söyledim istediğinize inanabilirsiniz, kendinizi avutabilirsiniz. Sağlıcakla...
sen kaynagini getirmeden sartlaniyorsun. kaynagini getir merak ettim.
YARATMAKTA EMRETMEKTE
Alt 09.01.2010, 13:43

M. Ali Saral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 303
1.459 Teşekkür 719 Mesaja aldı
Alıntı:
Mesajı göster
Yazılarını takip ediyorum. Bir çok konuda da isabetli görüşlerin var. Ama bu konudaki bilgini tekarar araştırmanı istiyorum.
M. Ali Saral isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
"Maksadların Anası Sabırdır"
Alt 09.01.2010, 13:47

Müslüman cemaatten ayrılan ve itaat yolunu terketmiş olarak ölen kimsenin ölümü, câhiliyye ölümüdür.

Ümmetime karşı harekete geçerek mü'minin imanına saygı duymaksızın ve sözleşmeli bulunduğu kimseye karşı
olan ahdine vefâ göstermeksizin SUÇLUSUYLA, suçsuzuyla bütün ümmetimi vurmaya kalkışan kimse Benim ümmetimden değildir.

Asabiyet/ırkçılık/MİLLİYETCILİK duygusuyla öfkelenen, asabiyet uğruna savaşırken yahut ırkçılık/milliyetcilik dâvâsı
güderken körü körüne açılmış bir bayrak altında ölen kimsenin ölümü câhiliyye ölümüdür."
[Müslim, Imâre 57; Nesâî, Tahrim 27; Ibn Mâce, Fiten 7; Ahmed bin Hanbel, 2/306, 488]

Irkçılığa/milliyetciliğe/kavimciliğe (asabiyyeye) çağıran Bizden değildir; ırkçılık/milliyetcilik/kavimcilik için savaşan Bizden değildir;
ırkçılık/milliyetcilik/kavimcilik üzere, asabiyye uğruna ölen Bizden değildir."
[Müslim, Imâre 53, 57, hadis no: 1850; Ebû Dâvud, Edeb 121; Ibn Mâce, Fiten 7, hadis no: 3948; Nesâî, Tahrim 27, 28]

"Kim hevâsına uyarak bâtıl yolda cenkeder, kavmiyetçiliğe/milliyetciliğe (asabiyet) çağrida bulunur veya kavimciliğin/milliyetçiliğin
sevkiyle öfke ve tehevvüre kapılırsa, câhiliyye ölümü üzere (kâfir olarak) ölür."
[Ibn Mâce, Fiten 7]

"Bir kimseyi ameli geri birakmışsa, nesebi, soyu onu kurtaramaz, yükseltemez, ilerletemez."
[Ibn Mâce, Mukaddime 17, hadis no: 225]

"Allah indinde en şerefliniz takvâca en ileri olaninizdir. Arabın Arap olmayan (acem) üzerine bir üstünlüğü yoktur
(ki unutmayalım efendimiz S.A.V arabtı). Arap olmayanın da Arap üzerine bir üstünlüğü yoktur. Siyah derili olanın
beyaz derili üzerine bir üstünlüğü yoktur, beyazın da siyah derili üzerine bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takvâ iledir."
[Cem'u'l-Fevâid, 1/510, hadis no: 3632]

"Asabiyet (kavmiyetçilik/milliyetcilik/ırkcılık) dâvâsına kalkan, onu yaymaya çalışan, bu dâvâ yolunda mücâdeleye girişen Bizden değildir."
[Ebû Dâvud, Edeb 112]

Ey Osmanlı evladı (Osmanlılar türk değil ümmeti Muhammed idi) sana bu kadar kanıtla geldim artık ayağa kalkmayacakmısın?
YARATMAKTA EMRETMEKTE
Alt 09.01.2010, 14:44

Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız M. Ali Saral
Mesajı göster
Yazılarını takip ediyorum. Bir çok konuda da isabetli görüşlerin var. Ama bu konudaki bilgini tekarar araştırmanı istiyorum.
Bu konuda araştırmaya lüzum görmüyorum çünkü benim alıp veremediğim yok. Eskiden bize böyle yaptılar o yüzden kin tutuyorum da demiyorum. Yalan anlatılan tarihi de ölçü olarak almıyorum. Ancak en başta bizzat olayları yaşayan büyük büyük babalarımın aktardıklarına inanıyorum. Ancak bir kin gütmem veya milliyetçilik yapıp körü körüne arapları kötülemem. Çünkü bu konularda bana göre tek güvenilir kaynak bizzat yaşayan kişidir. Yoksa binlerce kaynaktan isteyen istediği yere çeker.
Alt 09.01.2010, 16:14

M. Ali Saral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 303
1.459 Teşekkür 719 Mesaja aldı
Tarih zaten yaşayan kişilerin aktardıklarıdır.

Bu günü insanlar torunlarına kaç çeşit aktaracak Allah bilir.

Yine de çeşitli kaynakları dikkate alamak gerkir.

Konu M. Ali Saral tarafından (09.01.2010 Saat 23:56 ) değiştirilmiştir.
M. Ali Saral isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
"Maksadların Anası Sabırdır"
Alt 09.01.2010, 22:47

Feraset - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 2.099
1.499 Teşekkür 896 Mesaja aldı
Osmanliyi arkadan vuranlar Vehhabi ve Teymiyyeci araplardir [Suudi Arabistan].

Bütün araplari genelleme yapamayiz, bu yanlistir. Fasli, Filistinli, Irakli, Cezayirli, Tunuslu vs. arablar böyle birsey yapmamistir.

Vehhabiligin yayilmaya basladigi dönem ''Türkler müslüman degil, onlar tarikat ehli, sufi, seyhleri var, kabirlere giderler, türbeler yaptirirlar vs. vs.'' diye diye Osmanliyi kafir ettiler [hasa] o zihniyetlede ayaklanma yaptilar. Ingilizde yardim etti.

AMa sirf türklere karsi yapmadilar bunu. Taifde yüzlerce kisiyi katlettiler, türbelerde dua ediyorlar bahanesiyle. Kadin ve kizlarini cariye aldilar.

Yani ihanet eden vehhabi araplardir. Sunni araplar ihanet etmemistir, ama malesef yardimda edememistir, cünki kendileri isgal altindaydi.
Feraset isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Alt 09.01.2010, 23:19

hakikate sevdalıyız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 315
546 Teşekkür 372 Mesaja aldı
Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız Dervisan_Esma
Mesajı göster

Bütün araplari genelleme yapamayiz, bu yanlistir. Fasli, Filistinli, Irakli, Cezayirli, Tunuslu vs. arablar böyle birsey yapmamistir.

Vehhabiligin yayilmaya basladigi dönem ''Türkler müslüman degil, onlar tarikat ehli, sufi, seyhleri var, kabirlere giderler, türbeler yaptirirlar vs. vs.'' diye diye Osmanliyi kafir ettiler [hasa] o zihniyetlede ayaklanma yaptilar. Ingilizde yardim etti.

AMa sirf türklere karsi yapmadilar bunu. Taifde yüzlerce kisiyi katlettiler, türbelerde dua ediyorlar bahanesiyle. Kadin ve kizlarini cariye aldilar.

Yani ihanet eden vehhabi araplardir. Sunni araplar ihanet etmemistir, ama malesef yardimda edememistir, cünki kendileri isgal altindaydi.
Teşekkür ederim kardeşim.Bende aynen böyle biliyorum.
hakikate sevdalıyız isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.01.2010, 23:27

Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız Dervisan_Esma
Mesajı göster

eklenen videoda söylenilenden ötürü diyecek birsey yok. üstad söylemis...cami cemaatida bu konularda aldatilmis veya aldanmis. sunni araplar vehabi araplar diye bir kavram yok.
YARATMAKTA EMRETMEKTE
Alt 09.01.2010, 23:28

Feraset - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 2.099
1.499 Teşekkür 896 Mesaja aldı
Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız ehlisünnet76
Mesajı göster
eklenen videoda söylenilenden ötürü diyecek birsey yok. üstad söylemis...cami cemaatida bu konularda aldatilmis veya aldanmis. sunni araplar vehabi araplar diye bir kavram yok.

http://www.delikanforum.net/konu/104...ere-cevap.html

Evet, yokmus
Feraset isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Alt 10.01.2010, 00:18

Semerkand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 46
77 Teşekkür 53 Mesaja aldı
Suudi arabistanda ingilizlerle bazi grup arablar(simdiki suudi krallarinin aileside bu islerin icindeydi) isbirligi yapip osmanliyi mübarek beldelerden kovmustur ama bütün araplar bizi arkamaizdan vurdu demek biraz agir olur.Ama bu bir gercektir cogu araplar biz türklerin Islami düzgün yasamadigimizi sürekli söylerler sanki kendileri cok iyi yasiyorlarmis gibi.Türklerin cogunluguda araplari sevmez oda ayri bi gercek ;)
Semerkand isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.01.2010, 10:51

Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız Semerkand
Mesajı göster
Suudi arabistanda ingilizlerle bazi grup arablar(simdiki suudi krallarinin aileside bu islerin icindeydi) isbirligi yapip osmanliyi mübarek beldelerden kovmustur ama bütün araplar bizi arkamaizdan vurdu demek biraz agir olur.Ama bu bir gercektir cogu araplar biz türklerin Islami düzgün yasamadigimizi sürekli söylerler sanki kendileri cok iyi yasiyorlarmis gibi.Türklerin cogunluguda araplari sevmez oda ayri bi gercek ;)

yazdiklarin yanlis degil dogrudur. yalniz birinci körfez savasinda Iraki bombalamaya giden ucaklar incirlikten kalkip bizim komsu olan müslüman olan kardesimiz Irak halkina bombalari atarken bizi araplar arkadan vurdu diyen zihniyet bu olaya ne demeli.

araplarda hatalar yanlislar yapmistir. tc hükümetleride gecmis senelerde özellikle dis politikada komsu olan arap ülkelere ayni hatalari yapmistir.( icinden refahyol hükümeti istisna).
YARATMAKTA EMRETMEKTE

Lesezeichen

Seçenekler Arama