| GİTTİĞİN ZAMAN YERİ DOLDURULAMAYAN OL |
| kücük sehitlere selam olsun ![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: 10.03.2005
Teşekkür etti: 310
194 Teşekkür 114 Mesaja aldı
| Itimat abi kurban bayrami geceli bir hayli oluyor :) |
| | |
| |
| Kusursuz dost arayan, dostsuz kalır..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: 08.04.2004
Teşekkür etti: 123
812 Teşekkür 388 Mesaja aldı
|
hem bizim için hergün bayram... | ||||||||||||||||||||||||
| | | ||||||||||||||||||||||||
| |
| Kusursuz dost arayan, dostsuz kalır..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: 08.04.2004
Teşekkür etti: 123
812 Teşekkür 388 Mesaja aldı
| (f) |
| | |
| |
| kücük sehitlere selam olsun ![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: 10.03.2005
Teşekkür etti: 310
194 Teşekkür 114 Mesaja aldı
|
1. ozamanda bayiltma metodlari vardir, mesela bitkiyle uyusturmak 2. havyan kesimde belirli sartlar var bunlar yerine getirince hayvan birsey hisetmiyor, yani bir deveye vurani uyaran Peygamerimiz hayvani keserken onu düsünmemismidir. 3. bilim adamlari bile tartisiyor iyi keskin bir picak ehlinin elinde en uygunu oldugu söyleyen bilim adamlari var. 4. ceyranda hadi kalkiyor dedik, ama büyük bas hayvana silaha benzer bir aletle kafasina vurulyur, bir santim yakin capda demir bir alet kafatasini deliyor, o hayvanin geri kalama olanagi "0". 5. bayiltmada hayvana iki kez esiyet veriliyor bir soklamada birde kesimde, hadi hayvanin bünyesi göylü bayilmadi, Amerikada elektriikli sandalya meselsi, biri normal pirisden cikan ceyranla ölür biride yüksek gerilim hattini eller birsey olmas. hadi deyelim bu takdiri ilahi, ama o kurban esnasindaki hayvanin takdiri kesilmek, secilmis bir kutsal varlik. | |||||||||||||||||||||||||||
| | | |||||||||||||||||||||||||||
| |
![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: 24.01.2003
Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
|
Hep deniliyorki: sok tesiri sonucu hayvan kesilmeden önce ölmüs ise mundardir. Aksinde hayvan helaldir. Ben senelerini kasapcilikta harcamis insanlara sordugumda, hayvanlarin bayiltma sonucu ölmedigini duyuyorum. Ancak bazi kasapcilarin dozajina fazla önem vermediklerinide söylemekteler. Simdi söyleyin bana, daha insancil bir yaklasim ile hayvanlarin kesilmesine ne engeldir. Ayrica hayvanlarin helal kesiminden ziyade, helal beslenmesine, hayvanlara saygili nakliyatlar,vs. ne kadar helal yani sünnet dairesi icinde. Niye müslümanlar daha modern yöntemler gelistirmiyor veya mevcut yöntemleri inceleme ihtiyaci hissetmiyor. Avrupada hayvanlarin nasil nakliyat yapildiklarina hic sahit oldunuzmu. Türkiyedeki gibi tekme tokat girisiyorlarmi. O insanlar Avrupada böyle bir davranis sergileyip birde televizyonlarda yayinlanmis olsalardi, kiyamet kopardi. Biz müslümanlar Peygamberimizin bir emziren köpegin rahatini bozmamak icin ordunun güzergahini degistiren o insanin ümmeti degilmiyiz. Müslümanlarin en büyük eksiklerinden birisi, kendilerini gelistirme ihtiyaci hissetmemeleridir. Biz böyle gördük böyle yapariz mentalitesi yaygin. Enzar senin soruna gelince. Nasilki rahatimizi düsünüp Hacca deve ile gitmiyorsak, Kurban meselesindede hayvancagizi düsünüp ona göre hareket etmemiz gerekmektedir. Buna Din engel teskil etmez. Ayrica Enzar sen elektrikli sandalyede oturmus gibi konusuyorsun. | |||||||||||||||||||||||||||
| |
| SELLEM'İN ADI GEÇTİĞİNDE O'NA SALAVAT GETİRMEYENDİR. |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: 28.08.2008 Yaş: 23
Teşekkür etti: 407
554 Teşekkür 309 Mesaja aldı
| 5 arkadas kendi aramızda para toplayıp peygamber efendimiz adına kurban kesebilirmiyiz? |
| | |
| |
![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: 17.03.2009
Teşekkür etti: 302
530 Teşekkür 363 Mesaja aldı
|
CEVAP Hayır, caiz değildir. Sevabı Peygamberimize olmak üzere veya başka nafile niyetiyle de olsa, bir koyunu ancak bir kişi kesebilir. Sığırı ise, en fazla yedi kişi kesebilir. Nafile kurban olarak da, bir koyunu iki ve daha çok kişi, sığırı ise sekiz veya daha çok kişi kesemez. | |||||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: 02.10.2007
Teşekkür etti: 3
65 Teşekkür 40 Mesaja aldı
|
- uygun tekniklerle bayıltılmasında bir sakınca yoktur -gayri müslimleri memnun etmek için verilmiş bir fetva gibi -kesilecek hayvanda sıhhatli olması kesileceği yere kadar gidebilmesi şartı varken bir yere gidemez hale getirip kesmek ne kadar doğrudur -fetva verenler falan bize ne der yerine din ne der demeliler | |||||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: 01.12.2009
Teşekkür etti: 44
55 Teşekkür 46 Mesaja aldı
| Kandan bahsetiyoruz, Ölen baliki nasil yiyoruz. Ölen balikin kanli eti haram olmuyormu? |
| | |
![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: 02.10.2007
Teşekkür etti: 3
65 Teşekkür 40 Mesaja aldı
|
-canlı tutulmaları yeterlidir -yanlız kendiliğinden denizde ölen balıklar için suda duruş pozisyonuna göre fetvalar vardır -yanlız bayıltarak hayvan kesmekve buna cevaz vermek tehlikeli mevzu -diyelim hayvanı kesilecek yere getirip orasına burasına iğne batırarak veya şoklayarak bayılttınız -fakat kesilecer yeri beğenmediniz bir adım sağa sola gitmesi gerekti -hayvan kalkıp kesileceği yere gidemeyeceği için kurban olmaz -önce kurban ile mezbahalık hayvan farkının ortaya konması lazım | |||||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: 17.03.2009
Teşekkür etti: 302
530 Teşekkür 363 Mesaja aldı
|
Hem hayvan bayıltılmadan önce kesim yerine gelme güç ve kuvvetinde ve fiziki uygunluk içinde olduğu halde gelmiş se kesmek için bayıltılması bu güç ve kuvvete mani değildir. | |||||||||||||||||||||||||||
![]() |
| Lesezeichen |
| Seçenekler | Arama |
| |