İletişim
Yardım
Bugünki Mesajlar
Ajanda
Üye Listesi
KAYIT OL
Home

Navigation
Geri git   DelikanForum.NET > MESELELERİMİZ > Nasihatlar

LinkBack Seçenekler Arama

Alt 06.09.2006, 17:42
Kusursuz dost arayan, dostsuz kalır.....

itimat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 126
852 Teşekkür 414 Mesaja aldı
Exclamation Çocuklara ceza verilirken dikkat edilmesi gereken hususlar

Çocuklara ceza vermek istenmeyen bir davranıştır. Fakat ceza vermek kimi zaman onların kişilikleri açısından da önemli bir eylemdir. Bu yüzden onlara ceza verecekseniz şu hususlara dikkat edin:
— Öncelikle cezayı bir yöntem olarak benimsemeyin.
— Mümkün olduğunca cezalandırmamayı tercih edin.
— Çocuklara hafif cezalar verin.
— Çocuğunuza niçin ceza verdiğinizi açıklayın.
— Cezalandırma sırasında olumlu davranışları öne çıkarın… Bu durum çocuğun içe kapanmasını önler.
— Cezalandırmayı öfke ve kızgınlık halinde değil, sakin halde gerçekleştirin,
— Darp gibi fiziki yöntemlere asla başvurmayın,
— Öfke ve kızgınlık halinde ceza vermek yerine, oturuyorken ayağa kalkın, ayakta iseniz oturun ya da abdest alın…
— Ceza vermek yerine bazen kör, bazen sağır olun. Uygun olmayan davranışı görmezden gelin.
itimat isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
GELDİĞİN ZAMAN BOŞLUK DOLDURAN DEĞİL,
GİTTİĞİN ZAMAN YERİ DOLDURULAMAYAN OL
Alt 06.09.2006, 20:10

byMuh@mmed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
302 Teşekkür 299 Mesaja aldı
Allah C.C Razı Olsun
byMuh@mmed isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.05.2009, 11:58
Kusursuz dost arayan, dostsuz kalır.....

itimat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 126
852 Teşekkür 414 Mesaja aldı
Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız byMuh@mmed
Mesajı göster
Allah C.C Razı Olsun
amin ecmeın...
itimat isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
GELDİĞİN ZAMAN BOŞLUK DOLDURAN DEĞİL,
GİTTİĞİN ZAMAN YERİ DOLDURULAMAYAN OL
Alt 31.05.2009, 14:15
..Eylül gibi..

Lilyum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1.990
1.562 Teşekkür 841 Mesaja aldı
Alıntı:
— Ceza vermek yerine bazen kör, bazen sağır olun. Uygun olmayan davranışı görmezden gelin.
bazen kör bazen sagir olursam cocuk yanlis yaptigini nerden bilecek?

ayni hic hos olmayan hareketi tekrarlar durur..
Lilyum isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Biz bu hayatı 3 kişi yaşıyoruz; BEN, KEYFİM ve KAHYASI..!
Alt 31.05.2009, 14:47

Teşekkür etti: 38
129 Teşekkür 84 Mesaja aldı
Çocuklar bazı yaramazlıkları ve hataları bilerek, sırf ilgi çekmek için yapabilirler. Siz her yaptığına tepki verirseniz bu onun hoşuna gidecektir ve davranışına devam edecektir. Çünkü maksadı ilgi çekmekti ve böylelikle bu amaca ulaşmış olur..

Bu anlamda bazen tepkisizlik iyidir. Her zaman sözle ifade etmeyin çocuğun hatalarını. Yanlış davranışının aksini, yani doğru davranışı siz gösterin. 'Bak böyle olmalı' demeden, onun göreceği şekilde doğru davranmak en etkili yöntem.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da en güzel örnek Efendimiz (saw)... Enes bin Malik ra O'nun her türlü hizmetinde bulunmuştur. Efendimiz saw ona bir kez bile neden böyle yaptın dememiştir. Bunu Enes bin Malik ra kendi ifade ediyor. Bulup okumanızı tavsiye ederim. :)

Bir şey daha eklemek istedim..

Cezalandırdıktan sonra aranızı mutlaka düzeltin.. onu, hatalarına rağmen sevdiğinizi mutlaka hissettirin.
AsRi-SaaDeT isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.05.2009, 15:02
..Eylül gibi..

Lilyum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1.990
1.562 Teşekkür 841 Mesaja aldı
sanirim yanlis anlasildim.. bazen bile bile gözün icine bakarak yapiyorlar acaba ne yapcak ne diycek diye biraz da anne babanin sabrin sinirlarini zorluyorlar.. o ayri orada ignore edecen tabi..

ama birde ne bileyim bir de hic hic olmayan hareketi vardir mesela afedersin kötü söz alacak agzina o zaman sagir numarasi oynayamam maalesef.. bunu demek istemistim :))
Lilyum isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Biz bu hayatı 3 kişi yaşıyoruz; BEN, KEYFİM ve KAHYASI..!
Alt 31.05.2009, 15:12

Teşekkür etti: 38
129 Teşekkür 84 Mesaja aldı
Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız Lilyum
Mesajı göster
sanirim yanlis anlasildim.. bazen bile bile gözün icine bakarak yapiyorlar acaba ne yapcak ne diycek diye biraz da anne babanin sabrin sinirlarini zorluyorlar.. o ayri orada ignore edecen tabi..

ama birde ne bileyim bir de hic hic olmayan hareketi vardir mesela afedersin kötü söz alacak agzina o zaman sagir numarasi oynayamam maalesef.. bunu demek istemistim :))
Evet.. anne babanın çocuğunu tanıyıp neyi neden yaptığını görebiliyorsa zaten sorunun en zor kısmı halledilmiş demektir. Evladı tanıyıp nabzına göre şerbet vermeli.. Sağır ve kör olmayın, sadece bazen dilsiz olmak işe yarayacaktır.. :))
AsRi-SaaDeT isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.06.2009, 12:21
DüşMez KaLkMaz bir ALLaHtır..uyaN !!

~ TuAnA ~ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 133
254 Teşekkür 158 Mesaja aldı
İnsan sinirLendiği zaMAn bu maDDeLeri göZü görMüo ki : ))
~ TuAnA ~ isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
HerŞeyi biLMene geRek yOk,HaDDiNi ßiL! yeTer;)
Alt 26.06.2009, 23:44

Teşekkür etti: 19
20 Teşekkür 18 Mesaja aldı
evde babannesi ve dedesiyle yaşayan çocuklar için nasıl formüller uygulamalı.Bırakın maddelere uymayı çocuğunu uyaramıyosun bile hemenn üzerlerine alınıyorlar,
sudem isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.06.2009, 23:50

Mesnevi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1.501
1.569 Teşekkür 1.191 Mesaja aldı
genelde ceza değil de yani bir nevi mükafat. ağır mükafat değil, ör; oturuyorsunuz ailecek çay içiyorsunuz. yanlış bir davranış, yanlış bir kelime, yanlış bir duyum oldu... sakinceve gayet normal, "sana ceza kendine bir bardak çay koyacaksın ve iki den fazla şeker atmayacaksın".....
Mesnevi isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
~Neyim var ki senden başka!?.~
sanırım herdem, büyük bir erdemle.. ve her zamanki gibi seninle...
Alt 09.07.2009, 00:36

sisterE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1.726
3.822 Teşekkür 2.726 Mesaja aldı
Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız sudem
Mesajı göster
evde babannesi ve dedesiyle yaşayan çocuklar için nasıl formüller uygulamalı.Bırakın maddelere uymayı çocuğunu uyaramıyosun bile hemenn üzerlerine alınıyorlar,
oyoyoy..cidden uzak ama iyi olmak böyle iki ev üstüstü olmasindan daha iyi..bizlere ders olsun..gelin baska eve damat baska eve...severek sevinerek gelsinler her hafta sonu kahvaltiya yemege vs...mutsuz olacaklarina benim yüzümden
sisterE isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
......ve benim bir HAYALIM var !
Alt 24.07.2009, 17:08

eslem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 2
3 Teşekkür 3 Mesaja aldı
sağolun bizim için yararlı bilgiler büyüyünce uymaya çalışıcağız inş sabredebilirsek tabi :)... bizimki şimdiden kıpır kıpır eli ayağı hiç durmuyor heralde alıştırma yapıyor alışın bana diye :))
eslem isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Lesezeichen

Seçenekler Arama