İletişim
Yardım
Bugünki Mesajlar
Ajanda
Üye Listesi
Home

Navigation
Geri git   DelikanForum.NET > EDEBIYAT > Özgün Yazılarınız

LinkBack Seçenekler Arama

Alt 29.08.2008, 10:03
.. שยรlคt ßєкςเรเ ..

pesimist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1.172
556 Teşekkür 272 Mesaja aldı
Gülümseyin Çekiyoruuuum ..

Sabahın erken saatlaerinde kalkarsınız, daha uykunuzu alamadan giyinip kuşanıp koştur koştur durağa gidersiniz. Bir dizi insan Hepsi de birbirinden daha somurtkan olmak için gizli bir yarışa girmişlerdir sanki İşinize ya da okulunuza vardığınızda aynı manzaranın bir başka versiyonuyla karşılaşırsınız.

Yav dersiniz kendi kendinize Bir ALLAH'ın kulu da güne güzel başlamaz mı?
İnanın, bu sorduğunuz soruyu her insan bir şekilde kendisine soruyor.

Hadi sabahı bir derece anlarım. Kargalar kahvaltı başına oturmadan kalkmanın verdiği bir mahmurluktur. Tabiri caizse daha afyonunuz patlamamıştır. Peki öğlen? Akşam? İkindi vakti? Akşam üstü?..

En basiti, gideriz fotoğrafçıya, "Abi" ya da "Hanım Abla, biraz tebessüm edin şimdi" der. İşte o an 'nerden çıktı bu yaa!..' deriz. O anda dünyanın en zor işidir bu.

Gülümsemek neden bu kadar zor, hala anlayabilmiş değilim. İş kızmaya, söylenmeye, surat asmaya gelince çekinmiyoruz maşALLAH.

Oysa bir gülümseme için nerdeyse bir oynayamam yerim dar' demediğimiz kalıyor.

Yüzümüzde toplam 60 kas bulunmaktadır. Şimdi suratınızı bir asın bakıyım
Şu anda bir somurtmak için toplam 40 kasınızı hareket ettirdiniz. (birkaç dakika bu pozisyonda durursanız, kaslarınızın yanı sıra duygularınız da harekete geçecek. Amman değişmeden hemen diğerine geçelim
Şimdi de gülümseyin Hadiiiii Bu yazıyı nerde okuduğunuz beni ilgilendirmez. Kafede, okula, işte. Somurttunuz, şimdi de bunu deneyin GÜLÜMSEYİN

Ve sadece 20 kasın hareketiyle kendinizi daha rahat ve muylu hissettiniz değil mi? O zaman gülümsemenin formülü için şöyle diyebilir miyiz:

GÜLÜMSEMEK = Minimum enerji+ maksimum fayda

İletişim kurarken sihirli bir anahtar gibi kullanabilirsiniz gülümsemeyi... Kendi yüzünüzle birlikte başka yüzleri de aydınlatmış olursunuz. Fena mı işte??

Alman Dr. Heiner Uber ''Gülme Prensibi'' adlı kitabında gülmenin yararlarından bahsetmiş. Burada sizinle paylaşmak istiyorum:

1- Kötü huylu tümörlerle mücadele eder
2- Soğuk algınlığından korur
3- Şeker hastalığına karşı korur
4- Tansiyonun dengede kalmasını sağlar
5- Vücuttaki ağrıların azalmasını sağlar
6- Stresi yok eder
7- Mutlu hissettirir
8- Saldırgan ve sinirli olmayı engeller
9- Fiziksel olarak iyi hissetmenizi sağlar
10- Sindirime yardımcı olur

Hani her sabah soruyorduk ya,Bir ALLAH'ın kulu da güne güzel başlamaz mı? diye, bugün sizin sayenizde bir kişi bu soruyu sormasın kendisine. Ne dersiniz? Hoş olmaz mı? (:

pesimist isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.07.2009, 17:35
.. שยรlคt ßєкςเรเ ..

pesimist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1.172
556 Teşekkür 272 Mesaja aldı
pesimist isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.07.2009, 18:38

A.BEYHAN SOYLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 38
67 Teşekkür 51 Mesaja aldı
...

deklanşöre basıyorum ve gülümsüyorum. Klik. Yaşamın envai çesit güzelliğinde neden bir gülümsemeyi alabildiğince küçük bir kareye sığdirmaya çalışıyorum. Bunu anlamıyorum. hep öyle görünmeyi istediğim için belki de..

deklanşöre basıyorum. Klik. Bu sefer mis kokulu bir fesleğeni çekiyorum. Ama kokusunu kareleyem ki. Bende biraktığı o masumiyeti resmedebilirm size elbette.

deklanşöre basıyorum. Klik. bu sefer kararan havanın ortasında sığınmaya çalışan bir kuşu çekiyorm; diyaframını ayarlayıp netleştirebilirm elbette. Kurşuni karanlığı çekebilirim ancak gök gürültüsünün sesini çekemem; tarif ederim dilim döndüğünce.

deklanşöre basıyorum. Klik. ve bir yağmur damlası düşüyor gökyüzünden yeryüzüne.
A.BEYHAN SOYLU isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.07.2009, 18:56
AllahinSelamiMüslümanlari nÜzerineOlsun

islam-92 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 89
31 Teşekkür 23 Mesaja aldı
paylasim icin tesekkürler. allah razi olsun. gülmek ile ilgili bir cok hadisi serifde var.
"GÜLER YÜZLÜLÜK KINI KALPTEN ATAR"
"MÜMIN GÜLER YÜZLÜ VE SAKACIDIR; MÜNAFIK ISE ASIK SURATLI VE ÖFKELIDIR"
buda demekitrki mümin insan asla suratini asmamalidir, hep gülün arkadaslar, zor gelsede siritmaya calisin iste.:)
islam-92 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Büyük görünme...!...kücülürsün (Said-i Nursí)
Alt 03.07.2009, 19:13
Zaman insnları değl armutlrı olgunlştrır

tuğba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 456
440 Teşekkür 239 Mesaja aldı
Güzel paylaşım için teşekkürler...
Ben bol bol gülerim neşeli bir insanımdır genel de eğlenmeyi ve eğlendirmeyi severim , ama insan herzaman neşeli olamıyor... Hayat ya da siz, kendinizi bir şekilde mutsuz yada somurtkan pozisyonlara sokabiliyorsunuz olabiliyor, ama önemli olan bu ruh halinden hemen sıyrıla bilmek ben bunu çok iyi yapıyorum eğer eğlenmem ve gülmem gerekiyorsa bunu kendime kodluyorum , ve sonuç genelde başarılı oluyor :) O yüzden Allah 'a şükrediyorum .....
tuğba isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...

Lesezeichen

Seçenekler Arama