İletişim
Yardım
Bugünki Mesajlar
Ajanda
Üye Listesi
Home

Navigation
Geri git   DelikanForum.NET > MESELELERİMİZ > Aile

LinkBack Seçenekler Arama

Alt 04.12.2008, 11:18

Zikra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1.262
1.064 Teşekkür 563 Mesaja aldı
Cool Kocam Çiçek gibi

Eşiniz size üzüldüğü bir şeyleri anlatırken, "takma kafanı…Üzülmeye değmez…" gibi sözler sarf etmeyin. Bunun yerine aslında aynı anlama gelecek; ama eşinizin duygusal dünyasına daha iyi oturan ve onu anladığınızı daha iyi gösteren şu ifadeyi kullanın. "Seni anlıyorum.Kim bilir ne kadar üzülmüşsündür o anda.Senin yerinde kim olsa üzülürdü… hay Allah ben de çok üzüldüm. Umarım/inşallah işler yoluna
girer. Canım karıcığım benim, üzülme ne olur, seni üzgün görmeye dayanamıyorum."
Kadınların son dönemlerde, eşlerinin eve bir buket çiçekle gelmesine takmalarının temel nedeni; -bence- eşlerin "çiçek gibi kocalar" olmamasından kaynaklanıyor. Anadolu'da bir tabir vardır. "Buğday ekmeğin yoksa buğday dilin de mi yok!" diye. Ağzından güzel sözler çıkan, konuştuğunda kelimeleriyle ortama sıcacık duygular salan beyler olsanız, zaten çiçekçileri zengin etmenize gerek kalmaz ki! Ama sözler diken gibi olunca, sizler –belki de haklı olarak günün yoğun stresi ve yorgunluğuyla eve gelip- ortalıkta asık suratla gezdiğinizde, bayanlarda ilişkiyi yumuşatacak ve kendilerini iyi hissedecek "dış nesnelere" ihtiyaç hissetmeye başlıyorlar. Çiçek gibi…
Mücevher gibi…
Hediye gibi…
Oysa annemle babamdan biliyorum. Çok iyi anlaşıyorlar. Babamı hayatım boyunca bir kez bile anneme çiçek almışken görmedim. Ne çiçeği? Hediye bile almadı! Ama o kadar çok
iltifat edip o kadar çok şımartıyor(!) ki… Anneme sorsanız, "Evlilikte çiçek?"… "Çok gereksiz" diye cevap verir. Çiçek gibi kocası var zaten…!
Bazı konu ve sorunları eşlerinizle paylaşmıyorsanız…Paylaşamıyorsanız… Anlatamıyorsanız… Anlatma lüzumu görmüyorsanız…
Anlatıp da ne yapacağım canım ne gerek var diyorsanız… vs. her şeye rağmen bu durumu eşinizin anlamasını sağlayın. En kötü şartlarda tatlı diliniz devreye girsin. "Sen ne kadar güzel anlatıyorsun her şeyi. Ben senin gibi aklımda tutamıyorum/anlatamıyorum/anlatmayı beceremiyorum.
Demek ki bu da bayanlara özgü bir yetenek! Ee biz erkeklere benzemiyorsunuz bu konuda." Gibi bir konuşma, eşinizi oldukça
yumuşatacak ve sizin ondan bir şeyler gizlediğiniz duygusundan sıyrılmasına neden olacaktır.

· Sofradan kalkarken mümkün olduğunca "Eline sağlık… Teşekkür ederim karıcığım…" gibi sözler söylemeyi ihmal etmeyin.

· Dolaptan temiz gömlek aldığınızda, evin temizlendiğini gördüğünüzde onları onura edin. Zaten her zaman yaptıkları iş ve bir yerden sonra angaryaya dönüyor. Birileri teşekkür edip, yapılan işi tebrik edince inanılmaz derecede mutlu oluyorlar. Ee bence bu kadarcık desteği de hak ediyorlar.

Mehtap Kayaoğlu

Zikra isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.12.2008, 12:56

BeytullaH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 213
283 Teşekkür 174 Mesaja aldı
tatlı söz ...

şöyle bir olay anlatayım arkadaşımla haftada 1. 2 kez buluşurduk ben sabah erken çıkar buluşma yerinde doğru giderdim o saatte açık çiçekçi bulmak ( sabah vakti) çok zor neyse buluyoruz güzel bir çiçek yaptırıyorum hemde çok güzel öle tek gül vs değil neyse buluşma yerine gidiyorum 1 saat ten fazla geç kalmışım yüzüme bakıyor derken çiçek kafamızda (çiçek alsak bi türlü almasak bi türlü ) ya ben oynamıyorummm
BeytullaH isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.12.2008, 13:03

mukremin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 2
7 Teşekkür 6 Mesaja aldı
"Dolaptan temiz gömlek aldığınızda, evin temizlendiğini gördüğünüzde onları onura edin"
onura edin degil a cahil ,onore (asli fransizca honorer,yani sereflendirmek anlaminda)

Bari bilmiyorsun kendi dilinin suyu mu çikti?? Türkçe'nin katili bu herifler ..
mukremin isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi degil. FUZULI
Alt 04.12.2008, 23:32

Mesnevi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1.488
1.542 Teşekkür 1.177 Mesaja aldı
eline emeğine sağlık kardeşim. haklısın. bir insan ltifat gördüğünde, bir işi yaptığında beğenme duygusunu aldığında; o işi bir daha bir daha yapası geliyor. ama erkeklerde tatlı dilli olmak istedikleri halde, başlangıçta ilk anlarda kullanmadıkları için, sonraki durumlarda kullanmayı gururlarına yediremiyorlar. buda bir gerçek
Mesnevi isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
~Neyim var ki senden başka!?.~
sanırım herdem, büyük bir erdemle.. ve her zamanki gibi seninle...
Alt 05.12.2008, 04:34

Rûveyda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
teşekkürler karşılıklı şeyler bunlar tek atraflı asla olmaz
Rûveyda isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Efendim, Müjdecim, Kurtarıcım, Peygamberim! Sana Uymayan Ölçü Hayat Olsa Teperim...
Alt 07.12.2008, 19:34

Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız mukremin
Mesajı göster
"Dolaptan temiz gömlek aldığınızda, evin temizlendiğini gördüğünüzde onları onura edin"
onura edin degil a cahil ,onore (asli fransizca honorer,yani sereflendirmek anlaminda)

Bari bilmiyorsun kendi dilinin suyu mu çikti?? Türkçe'nin katili bu herifler ..
Oylemi...
Gözünüzden kacmamis, dikkatlisiniz maşallah, anlattiginiz icin tesekkurler..

Fakat okudugumuz konu ''iltifat etmek, tatlı söz'' oldugu halde kullandıgınız kelimeler nahoş olmus mukremin.

Sizi tam anlamadım dogrusu, Türkçe katili..? Ne alaka...
Zikra isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.12.2008, 12:42

0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
Yukarıdaki Bütün cevaplara Tek anlamlı cevap SisterE ' den geliyor budur İşte...lafla anlatmak kolay oluyor da tatbik ' e gelince işte O hiç olmuyor.Daha çok şey ler söylenebilir ama uzatmak istemedim..SisterE iki kelime ile anlatmış..( Ayrıca Onore ile Onure 'yi ayırt edemeyenler bile fikir yürütebiliyor..
seaside_sun isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.01.2009, 21:19

Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız seaside_sun
Mesajı göster
Yukarıdaki Bütün cevaplara Tek anlamlı cevap SisterE ' den geliyor budur İşte...lafla anlatmak kolay oluyor da tatbik ' e gelince işte O hiç olmuyor.Daha çok şey ler söylenebilir ama uzatmak istemedim..SisterE iki kelime ile anlatmış..( Ayrıca Onore ile Onure 'yi ayırt edemeyenler bile fikir yürütebiliyor..
Bu yazinin amaci yüreklerdekileri yenilemek tir cünki yüreklerdekiler yenilenmeden insanin birdenbire biseyi tatbik etmesi biraz zor olur. Herkezin gayret ve meyillerininde bu yönde olmasini diledigimiz icin bazi böyle güzel yazilari paylasiyoruz.
Ögrenmek veya bilmemek ayıp degil, ogrenmemek ayıp.
Ayird edebilmemizi saglasaydiniz

sevinirdim.
Alt 10.01.2009, 20:53

Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız BeytullaH
Mesajı göster
tatlı söz ...

şöyle bir olay anlatayım arkadaşımla haftada 1. 2 kez buluşurduk ben sabah erken çıkar buluşma yerinde doğru giderdim o saatte açık çiçekçi bulmak ( sabah vakti) çok zor neyse buluyoruz güzel bir çiçek yaptırıyorum hemde çok güzel öle tek gül vs değil neyse buluşma yerine gidiyorum 1 saat ten fazla geç kalmışım yüzüme bakıyor derken çiçek kafamızda (çiçek alsak bi türlü almasak bi türlü ) ya ben oynamıyorummm
Çiçek Olmak Çiçek Almaktan daha degerli desek yanlis bir söz olmaz ozaman

Çiçek olmanin yaninda ciçek almakta ayri bi inceliktir onuda es gecmiyoruz tabi...
Sizin aldiginiz cicek, sizin degil o kisinin kafasindan gönlüne indi insallah BeytullaH kardesim..
Alt 14.01.2009, 00:06
DüşMez KaLkMaz bir ALLaHtır..uyaN !!

~ TuAnA ~ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 133
252 Teşekkür 156 Mesaja aldı
ßaşLığı göRünCe o nasıL çiçekMiş diye meRak eTTm ..Ama iÇerik yiNe ayNı..MeRak ediOruM bu tür nasiHatLAr gerÇEkteN etkiLİ oLuomu?..ÇünKü çoĞu uzManLAr bu tür kaLıpLAşMış sözLeriN,nasihatLArın,kuraLLarıN asLıNda gerÇek hayatta insanLAr üzeRinDe çOk da geÇerLİ oLduğuNu söLEmioLar..ßeNce bu naBza göRe şerßet oLAyı birAs..
~ TuAnA ~ isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
HerŞeyi biLMene geRek yOk,HaDDiNi ßiL! yeTer;)
Alt 14.01.2009, 11:43
~AvunTu~

TiAmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 214
115 Teşekkür 76 Mesaja aldı
Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız ~ TuAnA ~
Mesajı göster
ßaşLığı göRünCe o nasıL çiçekMiş diye meRak eTTm ..Ama iÇerik yiNe ayNı..MeRak ediOruM bu tür nasiHatLAr gerÇEkteN etkiLİ oLuomu?..ÇünKü çoĞu uzManLAr bu tür kaLıpLAşMış sözLeriN,nasihatLArın,kuraLLarıN asLıNda gerÇek hayatta insanLAr üzeRinDe çOk da geÇerLİ oLduğuNu söLEmioLar..ßeNce bu naBza göRe şerßet oLAyı birAs..

aynı şeyleri düşünüyoruz

bu yüzden böyle konulara fazla yorum yapmam

TiAmo isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.01.2009, 11:54
Sana Uymayan Ölçü Hayat Olsa Teperim

güleninsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 211
230 Teşekkür 147 Mesaja aldı
çiçek gibi değil dikenli,zehirliler şimdi..eşlerine hakaret etmesinler.onlara kaba davranmasınlar yeter..
güleninsan isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Güzel ahlak; bağışlayıcılık, sabır ve tahammüldür(Hasan-ı Basri)
Alt 22.01.2009, 18:57

gergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Teşekkür 1 Mesaj için aldı
Valla sekiz yildir evliyim,bu süre icerisinde yasadilarimden cikardigim sonuc;kadina güzel,kötü söz söylemenin hicbir seye faydasi yok.Zaten erkek dediginde öyle sizin yazdiginiz gibi canimli cicili seylerle ugrasmaz.Ne yani esini hos tutmak icin olmadik seyler yapsin.Bana göre sacma.Cünkü kadin milleti ne iyilikten anlar ne de kötülükten.Onlar icin önemli olan istekleri yerine gelsin yeter.

Allah hepimize akil versin!!!
gergin isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.01.2009, 19:12

carthage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 203
148 Teşekkür 117 Mesaja aldı
Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız güleninsan
Mesajı göster
çiçek gibi değil dikenli,zehirliler şimdi..eşlerine hakaret etmesinler.onlara kaba davranmasınlar yeter..

Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız gergin
Mesajı göster
aminnnn...
carthage isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.01.2009, 22:19

sisterE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1.589
2.478 Teşekkür 1.627 Mesaja aldı
Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız gergin
Mesajı göster
Valla sekiz yildir evliyim,bu süre icerisinde yasadilarimden cikardigim sonuc;kadina güzel,kötü söz söylemenin hicbir seye faydasi yok.Zaten erkek dediginde öyle sizin yazdiginiz gibi canimli cicili seylerle ugrasmaz.Ne yani esini hos tutmak icin olmadik seyler yapsin.Bana göre sacma.Cünkü kadin milleti ne iyilikten anlar ne de kötülükten.Onlar icin önemli olan istekleri yerine gelsin yeter.

saygi olsun kafi..kimse kimseden nezaketten kirilsin istemiyor zaten...zaten sonucta herkes yine seviyesine göre davranacaktir :)
sisterE isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
......ve benim bir HAYALIM var !
Alt 26.01.2009, 10:52

Peygamber Efendimiz(sallallahu aleyhi ve sellem)'i örnek alsak yeter herkes için...bundan daha iyi bir örnek olamaz herhalde.
güleninsan isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.01.2009, 10:55

Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız güleninsan
Mesajı göster
Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız carthage
Mesajı göster

yani erkekler günümüzde Peygamber Efendimiz'i(sallallahu aleyhi ve sellem) örnek alıyorlar mı?en azından evde yumuşak olmaya çabalıyorlar mı?genellikle evin içinde sert,dışında yumuşak oluyorlar.ona vurgu yapmak istemiştim.
Alt 14.05.2009, 09:49

Harem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 32
13 Teşekkür 11 Mesaja aldı
bu konda bayanlarıda erkekleride anlamak çok zor...

bayanlar daha fazlasını isterler belki,, erkeklerde bu huyları pek beceremez,,
Ya da işne gelmez, hangisi alttan almalı,,...

Ama hep bayanlar alttan aldığını düşünür, Erkeklerde ölee..

Bayanla erkek 1 insan olabiliyor, ama çok zıtlar. :)
Harem isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.11.2009, 00:41

Alt 08.02.2010, 23:14

Cenabi Hak Isra süresinin 28. ayetinde erkeklerin hanimlarina iltifat etmelerini mealen söyle istemektedir:

Eger Rabbinden umdugun bir rizki beklemek durumunda oldugun icin onlara bakamiyorsan, hic olmazsa kendilerine gönül alici bir söz söyle..

Bu arada iltifat edilmeye ve takdir edilmeye herkesin ihtiyaci vardir! Bu iki sey hayatimizdaki iletisimde cok önemli seylerden biridir.

Alt 08.02.2010, 23:37

Meral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 601
255 Teşekkür 187 Mesaja aldı
Bide misal, bir bayan kayinvalidesine bakar, hizmet eder, erkek mecbur bakacaksin gibisine konusur, halbuki Allah razi olsun anneme bakiyorsun dese yetecek.

Hele biz kadinlar bi tatli söz duysak hemen erririz, ama cogu erkekler hanimlarina baski yaparcasina davranmayi tercih ediyorlar malesef.
Meral isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Yol onun varlık onun gerisi hep angarya!
Alt 13.02.2010, 21:39

Arifan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 561
778 Teşekkür 534 Mesaja aldı
Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız Meral
Mesajı göster
ama cogu erkekler hanimlarina baski yaparcasina davranmayi tercih ediyorlar malesef.

doğru tespit... peki neden böyle süregelmiş bu durum?

türklerin örfünden olabilir bence. geleneksellikten kaynaklanıyor olabilir. bu tarz kişileri anlıyorum aslında... böyle davranmadığın zaman ilerde ne gibi sonuçlar doğuyor malum. ve bilhassa nankörlük konusunu acı acı yaşamışlığım var...

boşver başkaları nasıl davranıyorsa beni ilgilendirmez.

Ben 4 yıldır evliyim hiç eşime emir verdiğimi hatırlamıyorum. sabah kahvaltımı hep kendim hazırlamışımdır.
Ayrıca kesin talimatım var kaynanasına yardım etmesini yasakladım, komşularla fazla muhatab olmasını ve bilhassa halalarım ve babaannemi kaale almamasını da. Böylece kendisi içinde benim içinde iyi oluyor. Kendisi çok memnun.

Babama ise hizmet etmesini ve yardım etmesini eğer istersen diye kibarca rica ettim.

Kölelik yapması için getirmedim eve, rahatı ve huzuru olsun üzülmesin, ağlamasın, kötü laf işitmesin bende böylece mutlu olurum.
Arifan isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
university of anam of okumadıh be
Alt 15.02.2010, 07:19

Meral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 601
255 Teşekkür 187 Mesaja aldı
Sabirli seni bu düsüncenden dolayi kutuyorum. Allah huzurunuzu bozmasin insallah.
Meral isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Yol onun varlık onun gerisi hep angarya!

Lesezeichen

Seçenekler Arama