İletişim
Yardım
Bugünki Mesajlar
Ajanda
Üye Listesi
Home

Navigation
Geri git   DelikanForum.NET > DİN-SİYASET / EKONOMİ-SAĞLIK > Dini Bilgi ve Eğitim

LinkBack Seçenekler Arama

Alt 02.07.2009, 03:02

Feraset - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1.774
1.257 Teşekkür 768 Mesaja aldı
Vehhabilerin Ibn Baz'a hürmetleri - görüntülü

seyh ve Allah dostlarinin hürmetten ellerini, sarigini veya cübbesini öpenlere Kafir ve Müsrik diyen vehhabilerin Ibn Bazin basini öpmeleri

Feraset isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.07.2009, 09:09
Yan Da/Yan

Mûnteha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 575
996 Teşekkür 483 Mesaja aldı
Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız Dervisan_Esma
Mesajı göster
seyh ve Allah dostlarinin hürmetten ellerini, sarigini veya cübbesini öpenlere Kafir ve Müsrik diyen vehhabilerin Ibn Bazin basini öpmeleri
ibn bazin kim

Ellerini hürmeten öpünce bişey olmayacağını mantıklı düşünebilen herkes bilir zaten, Rabbim o mübareklerin yolundan ayırmasın.
Mûnteha isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Ümmetimin sonunda yalancı Deccaller olacak.
Onlar, ne sizin ne de atalarınızın hiç
işitmediği şeyleri anlatacaklar.
Onlardan sakının!
(Müslim, Mukaddime 6)

Alt 02.07.2009, 15:28

Jua Ferreira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 118
73 Teşekkür 52 Mesaja aldı
ingilizlerin dünyaya armagani(!) vehhabilerden daha ne beklenir...
Jua Ferreira isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
.: Şimdi Gözlerime Ağlamayı Öğrettim ki Bu yaşlar Utangaç Boynunun Kolyesi Olsun :.
Alt 02.07.2009, 17:31

Ibn Baz vehhabilerin büyük imamlarindan birtanesi
Feraset isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.07.2009, 18:19
Yan Da/Yan

Mûnteha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 575
996 Teşekkür 483 Mesaja aldı
Alıntı:
Mesajı göster
Ibn Baz vehhabilerin büyük imamlarindan birtanesi
Hıımmm şeyhi! yani, aferim onlara tarikat ehline söylemediklerini bırakmazlar birde...
Allah ıslah etsin.
Mûnteha isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Ümmetimin sonunda yalancı Deccaller olacak.
Onlar, ne sizin ne de atalarınızın hiç
işitmediği şeyleri anlatacaklar.
Onlardan sakının!
(Müslim, Mukaddime 6)

Alt 02.07.2009, 18:26

Teşekkür etti: 70
182 Teşekkür 141 Mesaja aldı
İnsanları hoca,şeyh fanatikliği yapmakla suçlayan öyle kimseler var ki onlar için İbn Baz'ın, Elbani'nin, İbn Useymin'in v.b dedikleri adeta dinde hüccet, ictihad seviyesinde olmadıkları için doğru olanı yapıp bir müctehid imamın şer'i delillerden usulüne uygun biçimde çıkardığı hükümleri taklid edenleri mezheb taassubu yapmakla eleştirenlerden öyle kimseler var ki bu adamların şer'i delillerden çıkardığı hükümleri değil adamların bizzat şahsını taklid ediyorlar yani başkalarını eleştirdikleri şeyin alasını kendileri yapıyorlar.

İbn Baz'ın Dünyanın düz olduğuna dair dediklerini zorlayarak tevil edip onu kurtarmaya çalışanlar ( ama aynı kimseler geçmiş ulemanın tevil götürebilecek sözlerini hiç tevil etmeden veya olumsuza tevil ederek haklarında olumsuz konuşurlar.) daha mert olup İbn Baz dedi diye Dünyanın düzlüğünü savunanlar, daha neler neler...

Allah Hakkı Hak olarak görüp ona tabi olabilmeyi, Batılı da Batıl olarak görüp ondan uzaklaşabilmeyi herkese nasib etsin.AMİN
enes8997 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.07.2009, 21:39

Amin, ümmetide su beladan biran önce kurtarsin
Alt 02.07.2009, 23:11
Can
Yar ile şimdi

Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1.208
1.158 Teşekkür 560 Mesaja aldı
amin.
Can isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
“Ferhat’ın sevgilisine kavuşmak için deldiği dağ, benim devirmek borcunda olduğum nefse göre bir kum tanesi…''
Alt 02.07.2009, 23:59

Teşekkür etti: 47
100 Teşekkür 70 Mesaja aldı
Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız enes8997
Mesajı göster
İnsanları hoca,şeyh fanatikliği yapmakla suçlayan öyle kimseler var ki onlar için İbn Baz'ın, Elbani'nin, İbn Useymin'in v.b dedikleri adeta dinde hüccet, ictihad seviyesinde olmadıkları için doğru olanı yapıp bir müctehid imamın şer'i delillerden usulüne uygun biçimde çıkardığı hükümleri taklid edenleri mezheb taassubu yapmakla eleştirenlerden öyle kimseler var ki bu adamların şer'i delillerden çıkardığı hükümleri değil adamların bizzat şahsını taklid ediyorlar yani başkalarını eleştirdikleri şeyin alasını kendileri yapıyorlar.

İbn Baz'ın Dünyanın düz olduğuna dair dediklerini zorlayarak tevil edip onu kurtarmaya çalışanlar ( ama aynı kimseler geçmiş ulemanın tevil götürebilecek sözlerini hiç tevil etmeden veya olumsuza tevil ederek haklarında olumsuz konuşurlar.) daha mert olup İbn Baz dedi diye Dünyanın düzlüğünü savunanlar, daha neler neler...

Allah Hakkı Hak olarak görüp ona tabi olabilmeyi, Batılı da Batıl olarak görüp ondan uzaklaşabilmeyi herkese nasib etsin.AMİN
Allah senden razi olsun yemin ederim tam demek istedigimi söylemissin.
Bilal50 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.07.2009, 16:28

beneft - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 30
19 Teşekkür 17 Mesaja aldı
el insaf başka bir şey demeye hacet yok
bir buyuğun elini opmeye bir şey denmiyor adamın yanağından opmuşler alnından opmuşler nolmuş?
eteğini öpüpp ''allah '' diye feryadı figan etmiyorlarya
bu arada ben onun yuzunu goremedim siz gordunuzmu? video dan sonra bir resmini koymuşlar acaba...? diyorum
beneft isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
“Sünnetle yetinmek bid’atlarla amel etmekten daha güzeldir.”
Alt 03.07.2009, 16:48

vehhabilerin kendi alimlerine ve krallarina olan bagliliklari asikardir. Onlar hic hata etmez, hata edenler mezhep alimleridir, onlar dogruyu söyler, mezhep alimleri yanlis etmistir...

Seyhlerin ellerini öpmek hürmet etmek sirk olur, ama kendi seyhlerinin, krallarinin basini, omuzunu, elini öpmek gayet normaldir...

zikir halkasinda bulunup Allah Allah diyenler müsrik olur, ama onlar def calip haa haaa diye haykirip oynayinca bu gayet normaldir...
Alt 04.07.2009, 10:13

Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız beneft
Mesajı göster
el insaf başka bir şey demeye hacet yok
bir buyuğun elini opmeye bir şey denmiyor adamın yanağından opmuşler alnından opmuşler nolmuş?
eteğini öpüpp ''allah '' diye feryadı figan etmiyorlarya
bu arada ben onun yuzunu goremedim siz gordunuzmu? video dan sonra bir resmini koymuşlar acaba...? diyorum

Bu adamlar (bin Baz, Useymeen.... ) sizin cok cok sevdiginiz El-Kaideye harici diyor ve hain Suudi kralinin hizmetkarligini yapiyor siz bu adamlari Selefin yolunda kisiler olarak nitelendiriyorsunuz. Ama kahraman Osmanli ve onun Alimlerini ehli Bidat olarak görüyorsunuz. Bu kendine selefi diyenler bütün okudugunuz kitaplar Suudi krallarigi tarafindan basiliyor ve alimleriniz onlar tarafindan destekleniyor. Peygambermizin türbesini bile yikmaya calismistir El-Elbani gibi kisiler.

Halbuki Tirmizi "Es-Semail'de" ve Nesai "El-Kubra'da" Ebu Bekir'dan (r.a) su hadisi rivayet etmislerdir: Ebu Bekir'e, Resulallah (s.a.v) nereye defnedilecek? diye soruldu.
"ALLAH ruhunu nerede kabzetti ise oraya defnedilir. Zira Allah onun ruhunu ancak temiz yerde kabzetmistir" dedi. Isnadi Sahihtir (Fethul-Bari).
Bu hadisi destekleyen üc zayif hadis vardir.
Bilal50 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.07.2009, 11:45
HAKIMIYYET YALNIZCA ALLAHINDIR

ehlisünnet76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 169
145 Teşekkür 94 Mesaja aldı
Alıntı:
Mesajı göster
vehhabilerin kendi alimlerine ve krallarina olan bagliliklari asikardir. Onlar hic hata etmez, hata edenler mezhep alimleridir, onlar dogruyu söyler, mezhep alimleri yanlis etmistir...

Seyhlerin ellerini öpmek hürmet etmek sirk olur, ama kendi seyhlerinin, krallarinin basini, omuzunu, elini öpmek gayet normaldir...

zikir halkasinda bulunup Allah Allah diyenler müsrik olur, ama onlar def calip haa haaa diye haykirip oynayinca bu gayet normaldir...

bu söylediklerin hepsi yalan iftira. ben en son hacc 2008 de ebu enes ve pierre vogel grubu ile ayni oteldeydim. hatta bir kat altinda. ve onlar senin vahabi dedigin bir cemaatir.

bu konulari uzun uzun konustuk el öpme toplu zikire sirk demiyorlar. lütfen bacim kafandan birsey uyudurup burada milletin kafasini bulandirma.
ehlisünnet76 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
YARATMAKTA EMRETMEKTE
ALLAH AZZE VE CELLEYE AITTIR
Alt 04.07.2009, 13:06

judge_ist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 6
3 Teşekkür 3 Mesaja aldı
Vahhabilik, Arap yarımadasında ortaya çıkmıştır. Şahısların aşın derecede kutsallaştınlması, onlardan bereket umulması, onla*rı ziyaret ederek, ALLAH'a yakın olmak istenilmesi, dinde bulunmayan, bid'atlann çoğalıp dini törenlere ve dünyevî işlere hakim olması se*bebiyle, ortaya» bunlara karşı çıkan ve İbn-i Teymiyye'nin mezhebi*ni yeniden canlandıran Vahhabilik çıkmıştır.

Vahhabİliğin kurucusu, M. 1787'de vefat eden, Muhammed b. Abdülvahhab'dır. Bu zat, Ibn-i Teymiyye'nin eserlerini okumuş, on*ları beğenmiş, onları derince incelemiş ve teoriden pratiğe çıkar*mıştır.

Aslında Vahhabiler, inanç hususunda, İbn-i Teymiyye'nin görüş*lerine bir şey ilâve etmiş değillerdir. Ancak bunlar, İbn-i Teymiyye'-den daha katı bir tutum izlemişler ve onun eserlerinden, onun te*mas etmediği bir kısım sonuçlar çıkarmışlardır. Zira bu yeni mesele*ler İbn-i Teymiyye zamanında tartışmaya konu olan meselelerden değillerdi. Vahhabîlerin çıkarmış oldukları sonuçlar kısaca şunlardır:

Vahhabbilik, sadece bir inanç ve amel şeklinde kalmadı. Vahhabîler, kendilerine muhalif olanlarla karşı savaşa giriştiler. Çünkü bid'atlara karşı savaştıklarına, bid'atîarla savaşmanın gerek*liliğine, iyiliği emretme, kötülükten sakındırma vazifesinin bir ve*cibe olduğuna inanıyorlardı. Böylece, ALLAH Teaîâ'nm, şu âyet-i ke*rimede beyan ettiği hükmü yerine getirmiş olacaklardı: «Siz, insan*lar için ortaya çıkarılmış en hayırlı bir ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülüğe mâni olursunuz. Ve ALLAH'a iman edersiniz. Eğer kitap ehli de iman etseydi, onlar için daha hayırlı olurdu.»
[1]ÂI-i İmraıı suresi, âyet; 110

Vahhabiler, ellerine geçirdikleri her köy ve şehirdeki türbe*leri yıkıp harabe haline getirdiler.

Bununla beraber, belkide, içinde veya bitişiğinde kabir bulunan mescitleri yıktıkları için onlara bu isim verilmiştir. Bu hareketi ya*parken de Peygamber Efendimizin; îsrailoğullannın, peygamberle*rinin kabirlerim mescit yapmalarım çirkin görmesi hadisine dayan*mış olabilirler.

Vahhabilerin şiddet eylemleri bununla da kalmadı. Türbe şeklinde olmayan kabirleri de yıktılar. Hicaz topraklarında iktida*rı ellerine geçirince, bütün sahabe-i kiramın kabirlerini yıkıp yerle bir ettiler. Buralarda kabir olduğunu gösteren belirtilerden başka birşey bırakmadılar.

bunuada kardesler bıra hadıs okursanız fıraz fıkıh okursanız ben hanıfıyım hanıfıye gore yerden bır karıs yuksekten fazla olması caız degıl ...................devamı var

he ben hanıfıyım ben vahabılerın herseyıle anlasamıyorum ama tutupta vahbılerı dusman edıneme kardesler .muhakakı butun mumıler kardestır hucurat
(Hucurat : 10),

kardesımdır problemlı akrdesımdır ama bı tarıkatcıye onu bır tutmam vahbı benım ıcın on plandadır bana daha yakındır
judge_ist isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.07.2009, 15:17

kabirler meselesinde aslında kabirleri yükseltmek üzerlerine türbe yapmak doğru değil ama kimse kabir yükseltmeye şirk diyemez, benim bildiğim tahrimen mekruhtur işin mahiyetine göre haram da olabilir.

Türbelerin olduğu yerde halk eğer batıl inanışlarla bid'atler işliyor, hatta daha ileri gidip şirke düşüyorsa bunun önü alınamıyorsa buna sebeb olan türbeleri kaldırmak elbette ki uygun bir davranıştır.
enes8997 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.07.2009, 16:40

Mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 121
302 Teşekkür 206 Mesaja aldı
Enes,

bazi ahmaklara göre Kabe ile teberrük yapmak sirktir, oysa Osmanli sultanlarinin türbelerinde kabirlerinin üzerinde Kabe'nin örtüsü örtülürmüs.

Simdi bunu sirk görenler, Kabe yikilsin mi diyecekler!?.
Mavi isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
senin alem sandığın ey küçük çocuk bildiğin değil
duvarlara çarpıyor bakışların kısa, cahil, habersiz...
A. Hasan
Alt 04.07.2009, 16:53

Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız Mavi
Mesajı göster
Enes,

birilerine göre Kabe ile teberrük yapmak sirktir, oysa Osmanli sultanlarinin türbelerinde kabirlerinin üzerinde Kabe'nin örtüsü örtülürmüs.

Simdi buna sirk görenler, Kabe yikilsin mi diyecekler!?.
Ama Kabe ile teberrük şirk değildir. Kabe sebebiyle şirke düşen olsa dahi( gerçi bu nasıl olur ki nasıl bir kişi Kabe sebebiyle şirke düşer? ben böyle bir kişiyi hiç duymadım ) elbette ki Kabeyi yıkmayız ama Kabeyle de bir şahsın türbesini kıyas edemeyiz, ben türbelerin hepsini yıkalım demiyorum ama bundan sonrası için ölen kişilerin kabrini yükseltmemek, israfa kaçmamak, türbe yapmamak daha iyi olur
Alt 04.07.2009, 17:33

Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız ehlisünnet76
Mesajı göster
bu söylediklerin hepsi yalan iftira. ben en son hacc 2008 de ebu enes ve pierre vogel grubu ile ayni oteldeydim. hatta bir kat altinda. ve onlar senin vahabi dedigin bir cemaatir.

bu konulari uzun uzun konustuk el öpme toplu zikire sirk demiyorlar. lütfen bacim kafandan birsey uyudurup burada milletin kafasini bulandirma.

P.Vogel'in Ehli Tasavvuf hakkindaki sohbetleri vardir, Ebu Enes'in Tarikatlar hakkinda sohbeti vardir, Imam Maturidi Rahimullah hakkinda sohbet vardir, zikir cekenler icin ''haa huu diye höyküyorlar (mealen)'' sohbeti vardir..
Alt 04.07.2009, 18:07

Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız ehlisünnet76
Mesajı göster

Bende onlari iyi tanirim kardes, okulda onlara bagli kisilerle namazda kildik.
Pierre Vogel ve ona bagli kisilier Hz. Muhammedin türbesi yikilmasi lazim diyorlar istersen internet sitelerine gir ve onlar Peygamberimiz ile tevessüle sirk diyorlar.
Ilk basta selefiler Yasayan biriylen bile tevessüle sirk diyolardi, sonra sahih hadisleri
gördükten sonra sadece canli birisiylen tevessül yapabilirsin dediler.
Ben bir selefi kardesimlen bu konuyu tartistim ve Malik ed-Darr'dan rivayet olunan;
Hazret-i Ömer zamanında Medîne'de kaht [yanî kıtlık, gıda maddelerinin azlığı] oldu. Bir kimse, Kabr-i Nebevî'ye gelip, yâ Resûlallah! Ümmetin için yağmur duâsı yap! Helâk olacağız dedi. Resûlullah sallallahü aleyhi ve sellem rüyâsında görünüp, Ömer'e git! Yağmur geleceğini müjdele buyurdu.

Arkadas bi anda sasirdi ve Estagfurullah dedi ve sana inanmiyorum dedi bana Kanitlamalisin dedi. Bir ikinegün sonra Hocalarina sormus onlarda kanit istedi.

Hep bu Selefi kardesler Seyh Useymeen'nin kitaplarini okuyorlar. Sonrada
Türk hocalari Belamci diyorlar ama kendi alimlerine laf yok.

Alt 04.07.2009, 18:24

Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız Bilal50
Mesajı göster
onlar Peygamberimiz ile tevessüle sirk diyorlar.
Ilk basta selefiler Yasayan biriylen bile tevessüle sirk diyolardi, sonra sahih hadisleri
gördükten sonra sadece canli birisiylen tevessül yapabilirsin dediler.
Peygamberimizle tevessüle şirk diyen haddini iyice aşan bir kimsedir. Elbani dahi Tevessül kitabında Ahmed bin Hanbelin buna kerahatsiz Ebu Hanifenin kerahatle(Ebu Hanifenin buna mekruh dediği doğru mu bu arada? başka kaynaklardan da bunu okudum) cevaz verdiğini yazıyor. Yani bu kişilere göre o zaman Ebu Hanife ve Ahmed bin Hanbel şirk olan birşeye cevaz veriyorlar, Fesubhanallah!

Yaşayan biriyle tevessüle şirk demeleri de ayrı bir gariplik, Elbani buna da cevaz veriyor.( Elbani benim için muteber biri değildir ama onu muteber tutan kişilerin onun cevaz verdiği şeylere şirk demeleri çok büyük garabet)
Alt 08.07.2009, 09:10

Teşekkür etti: 12
10 Teşekkür 7 Mesaja aldı
Abdulaziz bin Baz; suud'un "saray imamları"nın önde gideniymiş ve 1999'da vefat etmiş.

Ailesi vehhabiliğin kurucusu Abdulvehhab a çıkar. Bu "kutsal" aile bugün isimleri sonuna getirilen -eş-ŞEYH takısı ile unvanlandırılmıştır.

Sayılarının 25bin kadar oldugu tahmin ediliyor; hepsi kralın özel bütcesinden maasa bağlanmışlardır.

Böylece İslam'ın eşitlik kuralı bir kenara konulup ayrıcalıklı bir "ruhban sulalesi" teskil edilmiştir.

Bu aileden "seyh"lerin görevi kralın her türlü kararına şeriatten bir fetva uydurmaktır.

Osmanlı ulemasına ve sultanlarına kara çalanlar ibret alır mı acaba?
seyhunbek isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.07.2009, 09:23

Teşekkür etti: 12
10 Teşekkür 7 Mesaja aldı
Alıntı:

Abdülaziz bin Baz

Hacca giden Türklere bazı kitaplarının tercümeleri dağıtılan Abdülaziz bin Baz hakkında bazı yayınlar:

2.08.2005 tarihli Zaman Gazetesi'nde Ali Bulaç şunları yazmış:

"Vehhabiliği üç ayrı seviyede ele almak gerekir: 1) Suudi Arabistan’ın resmi mezhebi olarak Vehhabilik; 2) Belli bir fıkıh ve usul çerçevesinde alimler tarafından formüle edilen Vehhabilik; 3) Son zamanlarda gizli örgütlerin, bağımsız küçük birimlerin meşruiyet çerçevesi olarak kullanılan Vehhabilik. Benim gözlemime göre, son 10 yılda üçüncü grupta yer alan Vehhabiler, alimlerini dinlemez oldular. Mesela, birçok görüşüne katılmasak da, Abdulaziz bin Baz, hayatta olduğu müddetçe bu mezhebe bağlı insanlar şiddet ve terör eylemlerine başvurmuyorlardı."

Yeni Asya Gazetesi'nde Mustafa Özcan da "Eski dini geleneğin veya Vehhabi geleneğinin tutarlı isimleri olan Abdulaziz bin Baz'ın 1999’da ve ardından İbni Useymin’in 2001’de vefatı ..." ifadesini kullanmış (8 Mart 2005).

"Wikipedia, the free encyclopedia" da bu konuda biraz bilgi var:

"Abdul 'Azeez ibn Abdullaah ibn Baaz (also Shaikh Abdulaziz bin Baz or Sheikh Abdulaziz bin Baz) was the Grand Mufti of Saudi Arabia from 1993 until his death in 1999. He was born in the city of Riyadh,in Najd province .
Academic line
Influences:
• Muhammad ibn Abd al Wahhab
• Muhammad Naasiruddeen al-Albaanee"

Yani, İbni Baz'ın Elbani ve İbni Abdülvehhab'dan etkilendiğini söylüyor.

Bunlar bu şahsın Vehhabiliğinin genel bir bilgi olduğuna işaret ediyor.

Doç. Dr. Mehmet Ali Büyükkara'nın Suudi Arabistan ve Vehhabilik isimli eserinde bilgi var (Rağbet Yayınları, İstanbul, 2004; Tel: 0212 5288519). Bu kitabın pek çok yerinde Abdülaziz bin Baz'dan bahsediliyor. Mesela, 146. sayfadan bir cümle:

"Meşhur Vehhabi alim Abdülaziz İbn Baz’ın bu üniversitede [Medine'de İslam Üniversitesi] uzun süre rektörlük yapması, bu kurum vasıtasıyla Vehhabi-İslamcı sentezine dayalı yeni bir atmosferin oluşmasının zeminini hazırladı. Öğrencileri ise çoğunlukla, başka ülkelerden gelen ve burs yardımıyla okuyan gençler oluşturuyordu."

Vehhabiler Ehl-i sünnet olan Müslümanlara (ve şiilere) müşrik diyorlar. Abdülaziz bin Baz'ın şiileri şirk ile itham eden fetvasının tercümesi M. A. Büyükkara'nın kitabının 271-272. sayfasında mevcuttur.

Bu zatın Eş'ari itikadındaki temiz Ehl-i sünnet müslümanları karalayan ifadeleri aqidatr_ibnbaz.pdf dosyasındaki (Doğru İnanç ve Bu İnanca Aykırı Olan Şeyler) isimli kitabın 43. ve 44. sayfalarında mevcuttur. Mütercim de bu ifadeyi tevil etmeye çalışırken İmam-ı Gazali hazretlerine dil uzatıyor. Sayfa 58'de ise Ehl-i sünnet olan gerçek müslümanları şirkle suçluyor, tekfir ediyor:

"Müslümanı dinden çıkaran 10 husus" başlığındaki ikinci maddeye göre sevgili Peygamberimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) kabr-i şerifine gidip "şefaat ya Resulallah!" diyen veya bir velinin kabrine gidip onu vesile ederek Allahü tealaya dua eden kafir olur. Üçüncü maddeye göre buna kafir demeyen de kafir olur. Malum, bunları yapanları şirk ile itham etmek Vehhabiliğin temel inançlarındandır. Halbuki, Ehl-i sünnete göre bunlar caizdir ve meşrudur.

Bu şahıs ile alakalı olarak şu anektod nakledilir:

İbni Baz, a’ma [kör] bir zat idi. Suriye alimlerinden ehl-i sünnet olan zatla ( Ramazan el-Buti) bir heyetin huzurunda Kur'an ayetlerini tevilin mümkün olup olmadığı hakkında ilmi münazara yapılıyor. (Baz: Kur'an Âyetleri tevil edilemez, lafzı ne ise olduğu gibi inanmak lazımdır) diye iddia edince, Ramazan el-Buti, artık dayanamaz ve verdiği örnek ile Suud başmüftüsünü mat eder: Der ki: (İsra suresinin 72. âyetinde, (Bu dünyada kör olan, ahirette de kördür) buyuruluyor.O halde, Kur'an ayetlerinde tevil olmadığını iddia eden şeyh ; dediği doğru ise ahirette de kör olarak haşrolacaktır) der. Kendisi de kör İbni Baz bu müthiş tesbite hiçbir cevap veremeyip bozularak meclisten hemen çıkıp gider.

Allah günahlarını affeyleye...

Müthiş bir mat olmuş.
seyhunbek isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.01.2010, 19:58

güncelleme

10.01.2010
Alt 25.03.2010, 07:01

hakikate sevdalıyız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 302
530 Teşekkür 363 Mesaja aldı
İbni Baz, a’ma [kör] bir zat idi. Suriye alimlerinden ehl-i sünnet olan zatla ( Ramazan el-Buti) bir heyetin huzurunda Kur'an ayetlerini tevilin mümkün olup olmadığı hakkında ilmi münazara yapılıyor. (Baz: Kur'an Âyetleri tevil edilemez, lafzı ne ise olduğu gibi inanmak lazımdır) diye iddia edince, Ramazan el-Buti, artık dayanamaz ve verdiği örnek ile Suud başmüftüsünü mat eder: Der ki: (İsra suresinin 72. âyetinde, (Bu dünyada kör olan, ahirette de kördür) buyuruluyor.O halde, Kur'an ayetlerinde tevil olmadığını iddia eden şeyh ; dediği doğru ise ahirette de kör olarak haşrolacaktır) der. Kendisi de kör İbni Baz bu müthiş tesbite hiçbir cevap veremeyip bozularak meclisten hemen çıkıp gider.
hakikate sevdalıyız isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.03.2010, 11:02

Teşekkür etti: 23
475 Teşekkür 269 Mesaja aldı
Alıntı:
Mesajı yazan Arkadaşımız seyhunbek
Mesajı göster
2.08.2005 tarihli Zaman Gazetesi'nde Ali Bulaç şunları yazmış:

"Vehhabiliği üç ayrı seviyede ele almak gerekir: 1) Suudi Arabistan’ın resmi mezhebi olarak Vehhabilik; 2) Belli bir fıkıh ve usul çerçevesinde alimler tarafından formüle edilen Vehhabilik; 3) Son zamanlarda gizli örgütlerin, bağımsız küçük birimlerin meşruiyet çerçevesi olarak kullanılan Vehhabilik. Benim gözlemime göre, son 10 yılda üçüncü grupta yer alan Vehhabiler, alimlerini dinlemez oldular. Mesela, birçok görüşüne katılmasak da, Abdulaziz bin Baz, hayatta olduğu müddetçe bu mezhebe bağlı insanlar şiddet ve terör eylemlerine başvurmuyorlardı."

Yeni Asya Gazetesi'nde Mustafa Özcan da "Eski dini geleneğin veya Vehhabi geleneğinin tutarlı isimleri olan Abdulaziz bin Baz'ın 1999’da ve ardından İbni Useymin’in 2001’de vefatı ..." ifadesini kullanmış (8 Mart 2005).

"Wikipedia, the free encyclopedia" da bu konuda biraz bilgi var:

"Abdul 'Azeez ibn Abdullaah ibn Baaz (also Shaikh Abdulaziz bin Baz or Sheikh Abdulaziz bin Baz) was the Grand Mufti of Saudi Arabia from 1993 until his death in 1999. He was born in the city of Riyadh,in Najd province .
Academic line
Influences:
• Muhammad ibn Abd al Wahhab
• Muhammad Naasiruddeen al-Albaanee"

Yani, İbni Baz'ın Elbani ve İbni Abdülvehhab'dan etkilendiğini söylüyor.

Bunlar bu şahsın Vehhabiliğinin genel bir bilgi olduğuna işaret ediyor.

Doç. Dr. Mehmet Ali Büyükkara'nın Suudi Arabistan ve Vehhabilik isimli eserinde bilgi var (Rağbet Yayınları, İstanbul, 2004; Tel: 0212 5288519). Bu kitabın pek çok yerinde Abdülaziz bin Baz'dan bahsediliyor. Mesela, 146. sayfadan bir cümle:

"Meşhur Vehhabi alim Abdülaziz İbn Baz’ın bu üniversitede [Medine'de İslam Üniversitesi] uzun süre rektörlük yapması, bu kurum vasıtasıyla Vehhabi-İslamcı sentezine dayalı yeni bir atmosferin oluşmasının zeminini hazırladı. Öğrencileri ise çoğunlukla, başka ülkelerden gelen ve burs yardımıyla okuyan gençler oluşturuyordu."

Vehhabiler Ehl-i sünnet olan Müslümanlara (ve şiilere) müşrik diyorlar. Abdülaziz bin Baz'ın şiileri şirk ile itham eden fetvasının tercümesi M. A. Büyükkara'nın kitabının 271-272. sayfasında mevcuttur.

Bu zatın Eş'ari itikadındaki temiz Ehl-i sünnet müslümanları karalayan ifadeleri aqidatr_ibnbaz.pdf dosyasındaki (Doğru İnanç ve Bu İnanca Aykırı Olan Şeyler) isimli kitabın 43. ve 44. sayfalarında mevcuttur. Mütercim de bu ifadeyi tevil etmeye çalışırken İmam-ı Gazali hazretlerine dil uzatıyor. Sayfa 58'de ise Ehl-i sünnet olan gerçek müslümanları şirkle suçluyor, tekfir ediyor:

"Müslümanı dinden çıkaran 10 husus" başlığındaki ikinci maddeye göre sevgili Peygamberimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) kabr-i şerifine gidip "şefaat ya Resulallah!" diyen veya bir velinin kabrine gidip onu vesile ederek Allahü tealaya dua eden kafir olur. Üçüncü maddeye göre buna kafir demeyen de kafir olur. Malum, bunları yapanları şirk ile itham etmek Vehhabiliğin temel inançlarındandır. Halbuki, Ehl-i sünnete göre bunlar caizdir ve meşrudur.

Bu şahıs ile alakalı olarak şu anektod nakledilir:

Bu yazıyı birkaç sene evvel bu fakir başka bir forum için hazırlamıştım. Yalnız sonundaki "Allah günahlarını affeyleye..." ifadesi bana ait değildir.

Allahü teâlâ adaletiyle muamele buyursun, derim. Vesselam.
Sünni Fakir isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Lesezeichen

Seçenekler Arama